Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Μολύβι ετοιμάζει για iphone και ipad η Apple;;


0
Γραφίδα από την Apple;
Μέχρι τώρα η Apple απέρριπτε μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο να διαθέσει στο εμπόριο κάποια γραφίδα για τα προϊόντα της. Συγκεκριμένα πριν από μερικά χρόνια, σε ερώτηση προς στέλεχος της Apple για το αν πρόκειται στο μέλλον να σκεφτούν τη χρήση γραφίδας στις συσκευές τους, η απάντηση που πήραν ήταν πως «θα παγώσει η κόλαση προτού χρησιμοποιήσουμε γραφίδα».

Μάλλον στην κόλαση αυτό το διάστημα καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών! Πρόσφατα η εταιρεία κατέθεσε μια πατέντα στο γραφείο πατεντών και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ για μια γραφίδα για iPhone και iPad! Μάλιστα όχι μια οποιαδήποτε γραφίδα αλλά μια «οπτική» γραφίδα.

Τι σημαίνει αυτό; Αρχικά η γραφίδα θα περιέχει έναν οπτικό αισθητήρα στη μύτη ο οποίος παράλληλα με έναν αισθητήρα πίεσης θα μπορεί να καταλαβαίνει πότε χρησιμοποιείτε την γραφίδα σε κάποια επιφάνεια.

Παράλληλα, η πατέντα αναφέρει πως ο αισθητήρας αυτός θα μπορεί να καταγράφει εικόνες. Δεν μιλάμε βέβαια για χρήση φωτογραφικής μηχανής (αν και αυτό θα ήταν ενδιαφέρον σαν «proof of concept») αλλά πιθανότατα για copy/paste κειμένων ή εικόνων.

Πέρα από αυτά η Apple σκοπεύει να ενσωματώσει μέσα στη γραφίδα αισθητήρες προσανατολισμού όπως για παράδειγμα γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο, αισθητήρες που ήδη χρησιμοποιεί στο iPhone. Πιθανότατα αυτό θα επιτρέπει την χρήση και των δυο άκρων της γραφίδας ενώ με το κατάλληλο software ίσως επιτρέψει στους χρήστες να χειρίζονται το κινητό από απόσταση.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου