Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΨΕΥΔΗ ΠΕΡΙ "ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ" ΜΗ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ

Εδώ και μερικές μέρες, κυκλοφορούν ευρέως δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο σχετικά με μία υποτιθέμενη "εσκεμμένη μη αγιοποίηση του Γέροντα Παϊσιου, επειδή δεν θέλει ο Βαρθολομαίος"! Μάλιστα, η αρχική πηγή είναι από την στήλη "Κοινός Νους" του Θόδωρου Χατζηγώγου στον "Στόχο".

Καταρχήν, απορούμε και θλιβόμαστε που μια πατριωτική εφημερίδα όπως η παραπάνω υιοθετεί τις αστήρικτες και ψευδείς θέσεις ενός συντάκτη της, που είναι δεδηλωμένος αντιχριστιανός και δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Ορθοδοξία.

Αναφέρει λοιπόν ο "κύριος" αυτός, πως "έχει πηγή Ανώτατο Αρχιερέα από το Φανάρι"! Πρόκειται φυσικά για γελοίο ψεύδος, που τον προκαλούμε να στηρίξει με επιχειρήματα, αποκαλύπτοντας το όνομα αυτού του "Αρχιερέα"!

Επίσης, γίνεται λόγος για "εσκεμμένη μη αγιοποίηση του Γέροντα Παϊσιου από τον Βαρθολομαίο, επειδή εκείνος ως φιλότουρκος δεν αντέχει τις αντιτουρκικές θέσεις του Αγιορείτη μοναχού"!

Αναρωτιόμαστε: Ο συντάκτης αυτών των γελοιοτήτων, δεν γνωρίζει πως τα κριτήρια αγιοποίησης στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ΑΜΙΓΩΣ πνευματικά;

Δεν άκουσε ποτέ του πως για να αγιοποιηθεί κανείς χρειάζεται να περάσουν πολλά χρόνια από την κοίμησή Του, ίσως και ένας αιώνας;

Υπενθυμίζουμε ότι ο Άγιος Νεκτάριος αγιοποιήθηκε 41 χρόνια αφότου κοιμήθηκε, ενώ και ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος μόλις πέρυσι περιήλθε στην Αγιοκατάταξη, ενώ είχε ζήσει τον 15ο αιώνα!!!

Είναι αλήθεια πως ο πιστός λαός (και όχι αντίχριστοι σαν τον συντάκτη του κατάπτυστου άρθρου)θεωρούν τον Γέροντα Παϊσιο έναν σύγχρονο Αγιο και δίκαια. 

Το κάνουν όμως επειδή εκείνος τους βοηθάει με τις νουθεσίες και τα θαύματά του, όχι επειδή είναι ο "δημοφιλέστερος μοναχός", όπως αισχρά αναφέρει ο Χατζηγώγος!

Μάθε "κύριε", ότι οι Αγιορείτες μοναχοί ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ αν θα τους ανακηρύξουν Αγίους ή αν είναι δημοφιλείς: Το μόνο που τους απασχολεί, είναι πώς θα βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους με την αδιάκοπη προσευχή τους!

Επίσης, είναι χρήσιμο να αναφέρουμε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία - σε αντίθεση με τους αιρετικούς Παπικούς - δεν αγιοποιεί για "ψύλλου πήδημα", ούτε βέβαια υποκαθιστά τον ίδιο τον Θεό, που θα μας κατατάξει όλους σε σκηνές Αγίων ή μη κατά την Δευτέρα Παρουσία Του!

Αυτά, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, που δυστυχώς υπάρχουν και ανάμεσα σε πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς.


http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου