Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Βέλγιο μεταφέρει την έδρα της η ΒΙΟΧΑΛΚΟ!

Είναι που θέλουμε να φτιάξουμε ισχυρή εθνική οικονομία.. γι' αυτό τους «διώχνουμε» έναν έναν!


Τη μεταφορά της έδρας της στο Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η εταιρεία Βιοχάλκο.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση της Βιοχάλκο ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση από την Viohalco S.A., εταιρεία συμμετοχών θυγατρική του ομίλου με έδρα το Βέλγιο.

Οι μέτοχοι Βιοχάλκο θα ανταλλάξουν τις μετοχές τους με εισηγμένες μετοχές της απορροφώσας εταιρείας Viohalco S.A. που θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών. H σχέση ανταλλαγής προσδιορίσθηκε σε μία μετοχή της Viohalco SA για κάθε μία μετοχή της Βιοχάλκο.

Η συγκεκριμένη αναδιάρθρωση στοχεύει στην ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της Βιοχάλκο, στην αμεσότερη πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και στη δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιρειών.

Οι θυγατρικές παραγωγικές εταιρείες της Βιοχάλκο θα παραμείνουν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως διοίκηση της Βιοχάλκο είχε ανακοινώσει στις αρχές του 2013 ότι εξετάζει προτάσεις συμβούλων, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, στα πλαίσια εξασφάλισης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων των θυγατρικών της εταιριών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου σε απάντηση σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


Τα Νέα Οnline

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου