Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΙΩΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ


634719391352140000ekloges-2012-apotelesmata-2130.j_600_375_1863290902Τελικά, κουτσά στραβά, μπορέσαμε να αποκρυσταλλώσουμε, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 40 χρόνια μεταξύ ποίων έχουμε να επιλέξουμε.
Ευτυχώς δεν επιλέγουμε μεταξύ προσώπων και της γοητείας που μπορούν να ασκήσουν στις λαϊκές μάζες, αλλά μεταξύ συγκεκριμένων επιλογών.
Έπίσης ευτυχώς  όλοι θέλουν έξοδο και ουσιαστικά αλλαγή του μνημονίου.
Ας  δούμε.τις θέσεις
ΜΝΗΜΟΝΙΟ
1. Αλλαγή του μνημονίου με προτάσεις διαφορετικής επίτευξης των στόχων μείωσης των ελλειμάτων, με σταμάτημα της πτώσης των εσόδων του κόσμου και ανάπτυξη, χωρίς σταμάτημα και καταγγελία της δανειακής σύμβασης και συνέχεια με ευρώ. (Νέα Δημοκρατία)
2. Καταγγελία και κατάργηση του μνημονίου με άμεσο αποτέλεσμα την διακοπή της δανειακής σύμβασης και την άμεση χρεοκοπία και την επιστροφή στην υποτιμημένη δραχμή. (ΣΥΡΙΖΑ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
1. Μείωση φορολογικών συντελεστών και πώληση δημοσίων επιχειρήσεων σε ιδιώτες, ελεύθερη οικονομία και ανάπτυξη με νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. (Νέα Δημοκρατία)
2. Αύξηση φορολογικών συντελεστών και επαναγορά (με τι χρήμα;) δηλαδή επανακρατικοποίηση των ήδη πουλημένων δημοσίων επιχειρήσεων και μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο (λεφτά υπάρχουν;).  (ΣΥΡΙΖΑ)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
1. Επαναφορά στις αξίες του ελληνισμού, τόνωση του πατριωτικού αισθήματος και επαναφορά της διδαχής της Ελληνικής ιστορίας  και των αρχών της Ορθοδοξίας στα σχολεία. Επαναφορά των προνομίων των πολυτέκνων (Νέα Δημοκρατία)
2. Νομιμοποίηση της χρήσης όλων ανεξαιρέτως των ναρκωτικών, των γάμων των ομοφυλοφίλων και κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και υποβάθμιση της Ορθοδοξίας σαν μία ακόμη θρησκεία όπως όλες οι άλλες μέσα στο Ελληνικό κράτος (ΣΥΡΙΖΑ)
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
1. Κατάργηση του νόμου Ραγκούση που δίνει ακόμη και δικαίωμα ψήφου στους νομιμοποιημένους λαθρομετανάστες και μαζική προσπάθεια για επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες τους. Αύξηση της δύναμης της αστυνομίας κατά της εγκληματικότητας.(Νέα Δημοκρατία)
2. Νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών με το να τους δώσουμε ελληνικά διαβατήρια με δικαίωμα να φέρει και ο καθένας την οικογένειά του μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αφοπλισμός της αστυνομίας.(ΣΥΡΙΖΑ)
ΚΡΑΤΟΣ
1. Μείωση του κρατικού παρεμβατισμού, σταδιακή μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και αύξηση των ελεύθερων επαγγελματιών..
2. Αύξηση του κρατικού παρεμβατισμού και αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων που θα εξαρτώνται από το κράτος αφέντη για τον μισθό τους
Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους.
Ποιός ταιριάζει στους Έλληνες;
Το θέμα είναι πόσοι μπορούν να σκέφτονται στην εποχή της νέας τάξης με τον ελληνικό, με τον ελεύθερο τρόπο σκέψης;


http://www.liako.gr/news/home/38100-2012-06-10-09-51-21.html

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου