Πεθαίνω ξανά - Β. Μπουλούμπασης | mithikos.gr [Music 2012] _ Σύντομα κοντά σας

Έρχεται το νέο τραγούδι του Βασίλη Μπουλούμπαση "Πεθαίνω ξανά"...(Διαβάστε περισσότερα)

Μολύβι-γραφίδα για i-phone και i-pad ετοιμάζει η Apple;

Μέχρι τώρα η Apple απέρριπτε μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο να διαθέσει στο εμπόριο κάποια γραφίδα για τα προϊόντα της....(Διαβάστε περισσότερα)

Mithikos LIVE

mithikos.gr

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η Red Bull προτείνει για την προστασία του κεφαλιού

Red Bull Head Protection
Ένα βήμα πριν από την επίσημη εισαγωγή του συστήματος προστασίας για το κεφάλι του οδηγού βρίσκεται η Formula 1. Στόχος της FIA είναι να υπάρχει προστασία ήδη από το 2017, γι’ αυτό και είδαμε δοκιμές τις δύο τελευταίες ημέρες των χειμερινών δοκιμών στην SF16-H. Οι γνώμες για το σύστημα Halo διίστανται, καθώς, εκτός από το οπτικό αποτέλεσμα, τα κενά που υπάρχουν αυξάνουν το κίνδυνο επαφής εντός αντικειμένου με το κεφάλι του οδηγού.
Η Red Bull μάς έχει προϊδεάσει για το δικό της αντίστοιχο σύστημα, χωρίς να γνωρίζουμε το πώς θα μοιάζει αυτό. Αυτό γίνεται σήμερα, καθώς ο Giorgio Piola παρουσίασε σχέδιο που δίνει ακριβή εικόνα. Οι βασικές διαφορές σε σχέση με το Halo σύστημα είναι δύο: Πρώτον, στο εμπρός μέρος υπάρχουν δύο στηρίγματα και όχι ένα κεντρικό. Δεύτερον και πιο σημαντικό, υπάρχει παρμπρίζ, ώστε να μην φτάνει τίποτα στο κεφάλι του οδηγού, αν αυτό δεν έρθει από το επάνω μέρος.
Η ομάδα του Milton Keynes υποστηρίζει ότι η ορατότητα του οδηγού με αυτό το σύστημα είναι βελτιωμένη σε σχέση με το Halo, ενώ και η Williams τάσσεται υπέρ του σχεδίου. Βέβαια, η Claire Williams ανησυχεί για την ορατότητα όταν υπάρχει νερό στην πίστα, γι’ αυτό και περιμένει περαιτέρω εξέλιξη. Το σύστημα θα δοκιμαστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία τον Απρίλιο.
Πηγή: autoblog.gr

Οι "πληγές" της Αθήνας που έχουν συνηθίσει όλοι

Εμφανείς οι πληγές της πολυετούς πλέον κρίσης που γνωρίζει η χώρα μας, στην πρωτεύουσα της, την Αθήνα. Απλά, η υπερπροβολή τους από τα μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια, η εστίαση του καθενός στα προσωπικά του προβλήματα, η ρουτίνα της καθημερινότητας που δεν μας αφήνει να σηκώσουμε το βλέμμα μας ούτε για να κοιτάξουμε γύρω μας τα κτίρια και τους ανθρώπους, αλλά και η κίνηση της πόλης, κρύβει τις βαριές αυτές «πληγές», που «εμφανίζονται» τις Κυριακές και τις αργίες.



Ένα στα τρία καταστήματα σε άλλοτε εμπορικούς δρόμους της πόλης όπως στη Σταδίου, στη Σόλωνος, εξακολουθούν να είναι κλειστά. Στοές που άλλοτε το εμπόριο άκμαζε έχουν ερημώσει και αποτελούν αποκούμπι για τους δεκάδες άστεγους που ο αριθμός τους αντί να μειώνεται δείχνει να αυξάνεται.
image
Ξενοδοχεία που γνώρισαν δόξες, έχουν κλείσει και αποτελούν πλέον εστίες μόλυνσης. Οι περισσότεροι τηλεφωνικοί θάλαμοι σπασμένοι, εκτός λειτουργίας και τόσο βρώμικοι που είναι απλησίαστοι. Το ίδιο και τα ταχυδρομικά κουτιά.
Πεζοδρόμια σπασμένα, κεντρικοί δρόμοι που έχουν να ασφαλτωθούν ίσως και από την Ολυμπιάδα του 2004, χωρίς πια διαγραμμίσεις. Στάσεις σπασμένες, χάρτες του μετρό ρημαγμένοι ακόμη και σε κεντρικά σημεία όπως μπροστά στα Προπύλαια, όπου αποτελεί σημείο έντασης στη διάρκεια επεισοδίων που ξεσπούν μετά από πορείες κλπ.
Γκράφιτι και αφίσες παντού, σε τοίχους σε μαγαζιά, σε διατηρητέα κτίρια, σε βιτρίνες. Ακόμη και στην Αθηναϊκή τριλογία, ειδικά στην Ακαδημία Αθηνών.
Κτίρια περιφραγμένα με σιδεριές για να προστατευτούν, όπως της Αρχαιολογικής Εταιρίας στην Πανεπιστημίου. Κτίρια σε πλήρη εγκατάλειψη, με παράθυρα ανοικτά σπασμένα, πόρτες παραβιασμένες.
image
Άνθρωποι σωριασμένοι κάτω στα βρώμικα πεζοδρόμια ακόμη και μπροστά στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, που κανείς πια δεν γυρνά να τους κοιτάξει.
Αυτοκίνητα και μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια, με τους πιο ασυνείδητους να κλείνουν ακόμα και διόδους για άτομα με ειδικές ανάγκες, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που τους δημιουργούν.
Σκληρές εικόνες που αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός. Εικόνες που πλέον σε αρκετούς δεν κάνουν εντύπωση, ίσως γιατί κούρασαν, γιατί είναι τόσο συνηθισμένες. Αναζητείται πλέον ελπίδα και αισιοδοξία για κάτι καλύτερο.
image
Λίγα λεπτά από το Σύνταγμα, από το κέντρο της πόλης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, παρά το γεγονός ότι είναι τρεις το μεσημέρι της Κυριακής, βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές μας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της οικονομίας μας. Μια αξιολόγηση που παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αν κλείσει σύντομα θα σηματοδοτήσει την αντίστροφή μέτρηση για ξεκινήσει επιτέλους η πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Ο χρόνος όμως θα δείξει πότε η πρωτεύουσα θα αλλάξει μορφή, οι πληγές θα κλείσουν και προπάντων οι νοοτροπίες θα αλλάξουν.

image

image

image

image
image
Πηγή: athensvoice.gr