Πεθαίνω ξανά - Β. Μπουλούμπασης | mithikos.gr [Music 2012] _ Σύντομα κοντά σας

Έρχεται το νέο τραγούδι του Βασίλη Μπουλούμπαση "Πεθαίνω ξανά"...(Διαβάστε περισσότερα)

Μολύβι-γραφίδα για i-phone και i-pad ετοιμάζει η Apple;

Μέχρι τώρα η Apple απέρριπτε μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο να διαθέσει στο εμπόριο κάποια γραφίδα για τα προϊόντα της....(Διαβάστε περισσότερα)

Mithikos LIVE

mithikos.gr

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Απευθείας δρομολόγιο τραίνου Αθήνα-Αλεξανδρούπολη

Νέο απευθείας δρομολόγιο τραίνου Αθήνα-Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα 29 Ιουλίου 2013 καθιερώνεται απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και  Αλεξανδρούπολης.
 
Συγκεκριμένα η βραδινή αμαξοστοιχία 500 (στο εξής μετονομάζεται σε 600) με ώρα αναχώρησης 23:55 από το σταθμό Αθηνών θα έχει τελικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη με ώρα άφιξης 13:37, αντί το σταθμό της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα η αμαξοστοιχία 501 (στο εξής μετονομάζεται σε 601)  θα αναχωρεί από το σταθμό της Αλεξανδρούπολης με ώρα αναχώρησης 15:43 αντί του σταθμού της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό το σταθμό Αθηνών με ώρα άφιξης 05:01.

Επιπλέον από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 και λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης εν όψει της θερινής περιόδου, αναστέλλονται ορισμένα τοπικά δρομολόγια στο τμήμα μεταξύ Αθήνας και Οινόης, για το χρονικό διάστημα: από 29/07/2013 έως 01/09/2013.                     

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η κυκλοφορία των παρακάτω συρμών:
Αθήνα - Οινόη:
  • Αμαξοστοιχία 3530 με ώρα αναχώρησης 04:33
  • Αμαξοστοιχία 4530 με ώρα αναχώρησης 15:19
Οινόη - Αθήνα:
  • Αμαξοστοιχία  3531  με ώρα αναχώρησης 05:29
  • Αμαξοστοιχία  4539  με ώρα αναχώρησης 06:22
  • Αμαξοστοιχία  1537  με ώρα αναχώρησης 07:20
  • Αμαξοστοιχία  4531  με ώρα αναχώρησης 17:27

-Από που είσαι; -Από Μακεδονία -Τότε γιατί δεν μιλάς ελληνικά; | Διάλογος Αβραμόπουλου-Σκοπιανού δημοσιογράφου

avramopoulos Αβραμόπουλος ταπώνει προκλητικό Σκοπιανό Δημοσιογράφο: Aν είσαι από Μακεδονία γιατί δεν μιλάς Ελληνικά;
“Καρτέρι” είχε στήσει Σκοπιανός δημοσιογράφος στον υπουργό Εθνική Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, από το πρωί στην Ουάσινγκτον.

Ο Σκοπιανός είχε πάρει την ελληνική πρεσβεία και είχε ρωτήσει που θα γίνει “η συνέντευξη του υπουργού γιατί θέλω να έρθω να τον ρωτήσω για το θέμα της ονομασίας”, έλεγε και δεν έδινε σημασία στις απαντήσεις που του έδιναν. “Μια δήλωση θα κάνει ο υπουργός και τίποτα άλλο”, του έλεγαν.

Τελικά ο Σκοπιανός ήρθε στο σημείο που είχε καθοριστεί για να γίνει η δήλωση. Μόλις τελείωσε τη δήλωση ο Αβραμόπουλος κάτι πήγε να πει αλλά πριν προλάβει να ολοκληρώσει πρόταση ο Αβραμόπουλος τον ρώτησε:

-“Από που είσαι”;

-Από τη “Μακεδονία” ,του απάντησε ο Σκοπιανός για να πάρει την απάντηση:

“Και γιατί δεν μιλάς ελληνικά βρε παιδακι μου” !

Κόκκαλο ο Σκοπιανός, μάζεψε την κάμερα κι έφυγε. 

Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος δημοσιογράφος  που δεν άντεξε το στραπάτσο, γράφει δημόσια από το twitter ότι ο Αβραμόπουλος έχει την νοοτροπία του… Έλληνα Μαλάκα!!!!

Τον κατηγορεί επίσης ό,τι ο Έλληνας υπουργός δήθεν τον…πρόσβαλε λέγοντας πως οι Μακεδόνες μιλάνε Ελληνικά. Περαστικά του!!
chili Αβραμόπουλος ταπώνει προκλητικό Σκοπιανό Δημοσιογράφο: Aν είσαι από Μακεδονία γιατί δεν μιλάς Ελληνικά;
το σχετικό υλικό:


Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο Μάνθος Φουστάνος στο facebook [video] | Κωνσταντίνου & Ελένης



Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣΦΟΡΑ της Cosmote(+whatsup) 1,5GB ΔΩΡΕΑΝ Mobile Internet για 15 μέρες

Καλοκαιρινή προσφορά Mobile Internet για όλους!

Αν είστε συνδρομητής κοσμοτέ απλά στείλτε δωρέαν SURF στο 1256 για 1,5GB για 15 μερες.


Δείτε εδώ την προσφορά στη σελίδα της εταιρείας


«ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2013» με Θάνο Μικρούτσικο - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 
Στο πλαίσιο  των εκδηλώσεων «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2013», (6 και 7 Σεπτεμβρίου 2013) πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις Θερμοπύλες οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
  • Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013
20.00 -Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών
  1. Παρουσίαση Μνημoνίου Συναντήληψης και Συνεργασίας  για τη σύσταση διεπιστημονικής ομάδας, αρμόδιας για την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης – ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων.
IΔ΄  Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων
Δήμος Λαμιέων
Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας – Τμήμα  Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας
    1. Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα : «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»
Φωτογραφική ομάδα Λαμίας
  • Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013
21.00 Λόφος Κολωνού, Έναντι Μνημείου Λεωνίδα

Συναυλία  του ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ
“ΠΑΝΤΑ  ΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ …”
Με το  Δημήτρη Μπάση και τη Ρίτα Αντωνοπούλου
Ο Θάνος  Μικρούτσικος θα μας  ταξιδέψει,  με ένα πρόγραμμα που συνταράσσει, τόσο με την διαχρονικότητά του όσο  και με την επικαιρότητά του. 
Ο συνθέτης μοιάζει να έχει βρει την μαγική συνταγή για μία συναυλία «Σφιχτή, καλοδεμένη, θαυμάσια συγκροτημένο πρόγραμμα, εξαιρετικό σύνολο μουσικών…»  όπως  χαρακτηρίστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης,  το αντίστοιχο πρόγραμμά του στο κατάμεστο Ηρώδειο στις αρχές του καλοκαιριού.
Δημιουργεί  ένα πολύμορφο πρόγραμμα και  επιλέγει αγαπημένα τραγούδια από  το έργο του (Σταυρός του Νότου  κ.α.), γνωστές επιτυχίες άλλων  συνθετών (Θεοδωράκη, Σπανού, Νικολόπουλου κ.α.) αλλά κυρίως εκείνα τα ιδιαίτερα  τραγούδια του,  τα λαϊκά του αλλά και αυτά που ο ίδιος ονομάζει πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος.
«Άννα μην κλαις»,  «Ατομική ενέργεια», «Ρόζα», «Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι»  … θα τραγουδήσουν ο Δημήτρης Μπάσης με την ρωμαλέα, λαϊκή φωνή του  και τις πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες, και η Ρίτα Αντωνοπούλου, πολυφασματική, με ακρίβεια συναίσθημα και πειθαρχία.
Θα  μεταφέρουν το τραγούδι από την σκηνή  στο κοινό για να το  απογειώσουν, αλλά και για να επισημάνουν το ουσιαστικό περιεχόμενο του τραγουδιού, λέγοντας τελικά ότι η ιστορία δεν πρέπει να γίνεται σιωπή.
Οι  εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θερμοπύλεια», του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου  Φθιώτιδας και της Λαμιακής Πολιτείας.

Η Ελληνική εταιρεία αναψυκτικών που αύξησε πωλήσεις και προσωπικό εν μέσω κρίσης!

Άντε και καλές εξαγωγές...


Πρόκειται για την βιομηχανία αναψυκτικών ''Λουξ'' από την Πάτρα που κατέγραψε το δίμηνο Απριλίου- Μαίου του 2013, αύξηση στις πωλήσεις της κατά 2,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Σύμφωνα με το thebest.gr, στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα η Λουξ αύξησε τις θέσεις εργασίας κατά 17%.


Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εξαετίας το ύψος των επενδύσεων της εταιρείας ανήλθε στα 13,3 εκατ. ευρώ (από 2007-2012), οι οποίες έγιναν αποκλειστικά και μόνο με την χρήση ιδίων κεφαλαίων. Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την έναρξη λειτουργίας τον Απρίλιο του 2009 της νέας βιομηχανικής μονάδας που βρίσκεται στο Αίγιο και αφορά την καθετοποιημένη παραγωγή της συσκευασίας P.E.Τ.

H Λουξ, εκτός από την διεύρυνση του εμπορικού της δικτύου στην Ελλάδα πραγματοποιεί εξαγωγές -σε μικρές προς το παρών ποσότητες- σε Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλβανία, Ελβετία, Αυστραλία, Η.Π.Α., Καναδά, Παναμά και Κίνα, ενώ πρόσφατα η εταιρεία έχει στραφεί στην αγορά των Αραβικών Εμιράτων, Ισραήλ και Ουκρανίας όπου η ζήτηση για εισαγόμενα προϊόντα είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=223616&catid=6

Η MediaTek ανακοινώνει τον πρώτο 8-πύρηνο επεξεργαστή

Υπήρχε η φήμη, αλλά τώρα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση του πρώτου chip οχτώ πυρήνων από την MediaTek, το οποίο διαφοροποιείται από τον Exynos 5 της Samsung στο ότι εδώ δεν γίνεται χρήση ενός γκρουπ τεσσάρων πυρήνων τη φορά, καθώς και οι οχτώ πυρήνες είναι διαθέσιμοι ταυτόχρονα. Εύλογο είναι ότι αυτό θα οδηγήσει σε πολύ καλύτερη απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η MediaTek τονίζει ότι η παράλληλη λειτουργία και των οχτώ πυρήνων δεν προκαλεί υπερθέρμανση, ενώ η συχνότητα χρονισμού είναι από τα 1.7 GHz έως και τα 2 GHz, με αποκωδικοποίηση βίντεο στα 1080p και 30 fps. Η κωδική ονομασία του νέου chip είναι MT6592 και με άνεση μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει ως… τούμπανο! Αναμένεται να μπει σε μαζική παραγωγή τον προσεχή Νοέμβρη, οπότε ετοιμαστείτε για πολύ ισχυρά νέα μοντέλα από τους κατασκευαστές
MediaTek, Ανακοινώνει τον πρώτο οχταπύρηνο επεξεργαστή
http://techblog.gr/mobile/mediatek-mt6592-eight-core-6985/

4 Έλληνες φοιτητές ΗΜΜΥ στο στόχαστρο της Silicon Valley | Sourcelair

Έτσι θα πάμε μπροστά στην κρίση με καινοτομίες και δημιουργικότητα. Τέτοιους νέους έχει ανάγκη η χώρα μας, νέους που να βγαίνουν μπροστά σε όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες και να δημιουργούν. Και να σκεφτείς, είναι ακόμα 22 χρονών...
Οι 4 Έλληνες φοιτητές που νίκησαν την κρίση
Ο Πάρης, ο Αντώνης, ο Μάριος και ο Θανάσης είναι τέσσερις 22χρονοι Έλληνες. Ανήκουν στην «καταραμένη» γενιά της κρίσης, όμως έχουν καταφέρει να την ξεπεράσουν χάρη στην επιμονή τους και την ευφυΐα τους.

Η παρέα των φοιτητών του ΕΜΠ (Πολυτεχνείο Αθηνών) είναι στα μισά των σπουδών της. Παρόλα αυτά έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον της Silicon Valley, χάρη στο επίτευγμα των τεσσάρων νεαρών: το «καταφύγιο του κώδικα» ή καλύτερα «Sourcelair» όπως ονομάζεται.

Περίπου 10.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα την διαδικτυακή πλατφόρμα που έφτιαξαν πριν τρία χρόνια οι φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

«Απευθύνεται μόνο σε προγραμματιστές. Δεν είναι και λίγοι! 20 εκατομμύρια παγκοσμίως. Επιπλέον ο προγραμματισμός θεωρείται πλέον απαραίτητο εφόδιο για όλους», λέει ένας από την παρέα, ο Πάρης Κασιδιάρης.

Οι νεαροί στην ηλικία των 22 ετών μιλούν με επενδυτές, παίζουν στα δάχτυλα τον προγραμματισμό και «αναγκάζονται» να διαβάζουν τις θεωρίες της σχολής τους, που όπως λένε «απέχουν πολύ από όσα συμβαίνουν στην αγορά».

Έχουν αποσπάσει 3 βραβεία σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Με το χρηματικό έπαθλο έβγαλαν εισιτήρια για Σαν Φρανσίσκο.
 
«Ψάξαμε επενδυτές, κλείσαμε ραντεβού μόνοι μας και πήγαμε να δούμε στη Silicon Valley. Εκεί μάθαμε τι μας λείπει και συνειδητοποιήσαμε τις ελλείψεις που έχουμε... Μας ρώτησαν ποιοι είναι οι χρήστες μας. Εμείς τους είπαμε μόνο ότι ξέρουμε πόσοι είναι. Μας είπαν ότι πρέπει να μάθουμε μέχρι και τι αέρα αναπνέουν».

Οι νεαροί ξέρουν ότι εκεί έχουν μια πόρτα ανοιχτή, αφού αρκετοί ενθουσιάστηκαν με την ιδέα τους, όμως προτιμούν να μείνουν στην Ελλάδα μέχρι να πάρουν το πτυχίο τους.

Παρόλο που εδώ δεν τους ανοίγουν ούτε την πόρτα της αίθουσας του πολυτεχνείου που έχει ίντερνετ για να μπορούν να δουλέψουν.

«Όταν ζητήσαμε ένα από τα κενά δωμάτια του Πολυτεχνείου που έχουν ίντερνετ και ησυχία για να μπορούμε να δουλέψουμε την εφαρμογή, ο καθηγητής δεν μας αρνήθηκε... μας αγνόησε. Δεν απάντησε ποτέ», λένε.

Μέχρι στιγμής η εφαρμογή τους είναι δωρεάν, αφού όπως εξηγούν, δεν την δημιούργησαν για να βγάλουν χρήματα στην κρίση. Όμως όσο θα «ανεβαίνει» η επισκεψιμότητα τόσο πιο πολύ σκέφτονται το επόμενο βήμα τους, το οποίο αν λάβουμε υπόψη τα στατιστικά, θα είναι εκτός συνόρων...

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Goji Berry: O καρπός της... ευτυχίας και της καλής υγείας


Χωρίς καμία δόση υπερβολής, ο μικρός αυτός φρουτένιος καρπός μοιάζει ικανός να θεραπεύσει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Και σπάνια ένα φαρμακευτικό σκεύασμα έχει τόσες θεραπευτικές ιδιότητες, όσες το γκότζι μπέρι. Το παράδοξο, είναι πως ενώ πρόκειται για φυτό που καλλιεργείται εδώ και πολλούς αιώνες στις Ασιατικές χώρες, μόνο πρόσφατα απέκτησε μεγάλη φήμη και στη δύση. Είναι όμως τέτοια η διάδοσή του, που αναμφίβολα η κατανάλωση του γκότζι μπέρι, είναι η σύγχρονη τάση της εποχής. Προσωρινή ή μη, μένει να φανεί.
Ως προς την Ελλάδα, η καλλιέργεια του βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, η κατανάλωση του από την άλλη πλευρά βρίσκεται σε πλήρη άνθιση. Από στόμα σε στόμα διαδίδονται οι θαυματουργικές του δράσεις και όλοι σπεύδουν να καταναλώσουν τον καρπό της σύγχρονης εποχής, το γκότζι μπέρι.
Τι είναι τα γκότζι μπέρι;
Μικροί καρποί, σαν μούρα με έντονο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Είναι μαλακοί, με γεύση παρόμοια με αυτή της σταφίδας, ενώ τρώγονται ωμοί ή αποξηραμένοι. Οι καρποί τους παραδοσιακά θεωρούνται ως σημαντική «υπερτροφή». Δίνουν στον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια για τις καθημερινές του λειτουργίες, ακόμα και κάτω από συνθήκες έντονης πίεσης και άγχους.
Ιστορία και καταγωγή
Πρόκειται για ασιατικής καταγωγής, πολυετές δενδρύλλιο με γρήγορη ανάπτυξη. Καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο και είναι περιζήτητο για τις θεραπευτικές κι ευεργετικές του ιδιότητες.
Κατά παράδοση στην κινεζική ιατρική, χρησιμοποιείται για την παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων που χορηγούνται στους ασθενείς εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Ακόμη, οι Κινέζοι κάνουν σούπες με αυτό το μούρο και παρασκευάζουν και ένα είδος κρασιού.
Διατροφικά οφέλη
Αναρίθμητα είναι τα οφέλη, από την κατανάλωση των γκότζι μπέρι, όπως προκύπτει και από επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με τον συγκεκριμένο καρπό. Είναι δε, τόσο πολλά και σημαντικά τα θεραπευτικά τους οφέλη, που σε μεγάλο βαθμό δικαιολογείται και η εκτόξευση της φήμης τους.
Οι καρποί τους, αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ισορροπημένης διατροφής. Για το λόγο αυτό θα δείτε όσους αθλούνται και γενικά προσέχουν τη διατροφή τους να καταναλώνουν γκότζι μπέρι. Περαιτέρω δε, βοηθούν και στην απώλεια περιττού βάρους. Δείτε τα υπόλοιπα οφέλη τους…
-Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, κυρίως καροτενοειδή όπως καροτίνη Β και ζεαξανθίνη. Τα συγκεκριμένα καροτενοειδή, προστατεύουν τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού και βελτιώνουν την όραση. Μάλιστα επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι η ζεαξανθίνη, προστατεύει από την απώλεια της όρασης σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.
-Προστατεύουν το συκώτι και τα νεφρά, από κάθε είδους εξωτερικές παθήσεις.
-Ενισχύουν σημαντικά την άμυνα του οργανισμού και αναζωογονούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βοηθώντας μας να παραμένουμε υγιείς.
-Το γκότζι μπέρι… είναι το ελιξίριο της νεότητας. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα πολυσακχαριτών, απελευθερώνει τη λειτουργία των ανθρώπινων αυξητικών ορμονών. Η αυξητική ορμόνη εκκρίνεται από την υπόφυση και διεγείρει την αύξηση των οστών, των μυών και των ιστών και ελέγχει την χρήση των πρωτεϊνών και υδατανθράκων στην διαδικασία της ανάπτυξης. Για να απομακρύνετε κάθε είδους σημάδια γήρατος , αλλά και για να νιώθετε κατά πολύ νεότεροι, το μυστικό βρίσκεται στα γκότζι μπέρι.
-Υψηλή είναι και η διατροφική τους αξία βάσει της κλίμακας ORAC, καθώς εμποδίζουν την οξείδωση αλλά και την κυτταρική γήρανση.
- Συμβάλλουν στην πρόληψη των συμπτωμάτων κόπωσης και εξάντλησης. Η ατονία και η κούραση, είναι συνηθισμένα φαινόμενα, που λόγω των γρήγορων ρυθμών της ζωής μας, εμφανίζονται με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς. Αν πάσχετε από αϋπνίες και ημικρανίες , δοκιμάστε λίγα γκότζι μπέρι και σίγουρα θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά.
- Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μικρά αυτά μούρα, ενισχύουν την γονιμότητα και την σεξουαλική ζωή, ιδίως των ανδρών.
-Φάρμακο για μακροζωία… είναι όπως φαίνεται τα γκότζι μπέρι. Όπως αποδεικνύεται επιστημονικά έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού και να χαρίζουν μακροζωία και υγεία.
-Πλούσια σε πρωτεΐνες και ανόργανα μεταλλικά στοιχεία, τα γκότζι μπέρι βοηθούν σημαντικά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δρουν προστατευτικά ενάντια σε κάθε μορφή καρκίνου, επιστημονικά βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο.
Ανεπιθύμητες παρενέργειες
Τις περισσότερες φορές η κατανάλωση των γκότζι μπέρι, είναι ασφαλής για τον οργανισμό. Σε κάποιες όμως περιπτώσεις, όταν λ.χ. ακολουθούμε κάποια θεραπευτική αγωγή και μας χορηγούνται αντιπηκτικά φάρμακα, η αλληλεπίδραση μπορεί να έχει ανεπιθύμητες για τον οργανισμό παρενέργειες.

Χρήσεις
Τα γκότζι μπέρι δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ φρέσκα στην αγορά, εκτός από τις περιοχές παραγωγής τους. Συνήθως πωλούνται σε ανοιχτά κουτιά και μικρές συσκευασίες, σε ξηρά μορφή. Ο βαθμός αποξήρανσης ποικίλλει: κάποιοι καρποί παραμένουν μαλακοί και κάπως κολλώδεις, ενώ άλλοι μπορεί να είναι πολύ σκληροί.

Πώς τα καταναλώνουμε
Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να καταναλώσουμε τα γκότζι μπέρι είναι πολλοί και ποικίλοι, ανάλογα με το γούστο μας. Οι πλήρως ώριμοι καρποί τους μπορούν να φαγωθούν ωμοί, να αποξηραθούν ή να μαγειρευτούν.
Το γκότζι μπέρι είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό επιδόρπιο. Αντί να καταναλώσετε λίγες σταφίδες, μπορείτε να προτιμήσετε μια χούφτα από αυτό το θρεπτικό σνακ. Επίσης, μπορείτε να τα προσθέσετε στα δημητριακά σας.
Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν το χυμό των γκότζι μπέρι, κυρίως λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας. Μπορείτε να τον προμηθευτείτε, έτοιμο σε μπουκάλια σε επιλεγμένα καταστήματα τροφίμων.
Αρκετά είναι και τα παράγωγα προϊόντα που θα βρείτε στα καταστήματα τροφίμων, όπως γκότζι μπέρι σε μορφή σκόνης, που χρησιμοποιείται κυρίως σε smoothies και παρόμοια ροφήματα.


Τέλος στο Λύκειο που ξέραμε-Αλλάζουν όλα και στις Παννελλήνιες

Νέο Λύκειο - Νέα δεδομένα.
Μειώνονται από 6 σε 4 τα βασικά εξεταζόμενα μαθήματα των Παννελαδικών εξετάσεων.
Θα προετοιμάζει τους μαθητές για το Πανεπιστήμιο. Αντί για κατευθύνσεις θα υπάρχουν πλέον 3 θεματικοί κύκλοι.
Εφόσον οι σχολές και τα τμήματα πάντως δεν ελέγχουν οι ίδιοι τους φοιτητές που θα παίρνουν-όπως γίνεται μέχρι τώρα- προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει κάτι στη συσσώρευση φοιτητών σε τμήματα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. 


Σχέδιο νόμου με το οποίο έρχονται τα πάνω κάτω στο λύκειο και στις πανελλαδικές εξετάσεις καταθέτει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής που παρουσιάζει το σχέδιο νόμου, στόχος είναι οι αλλαγές να ισχύσουν απο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με το “σχέδιο Αρβανιτόπουλου” που πρώτοι θα γνωρίσουν οι μαθητές της Α' λυκείου, μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών στις πανελλαδικές, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ' λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Α' λυκείου θα είναι η “ομαλή μετάβαση” στο νέο Πρόγραμμα σπουδών, η Β' θα είναι το πρώτο σκαλί για το πανεπιστήμιο με την καθιέρωση των τριών ομάδων σπουδών και η Γ' τάξη θα είναι η πλήρης εξειδίκευση και η οριστική στροφή του υποψηφίου προς τη σχολή που θα σπουδάσει. Η Α' λυκείου δηλαδή, θα είναι τάξη προσανατολισμού για τους μαθητές, ενώ στη Β' και Γ' λυκείου ο μαθητής θα επιλέγει κύκλο σπουδών.

Οι εξετάσεις για το απολυτήριο θα δίνονται σε 6 έως 8 βασικά μαθήματα. Οσοι εκ των υστέρων θα θελήσουν να συνεχίσουν θα δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα, ανά Ομάδα Προσανατολισμού για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια.
Το "νέο λύκειο" θα γνωρίσουν πρώτοι οι μαθητές της Α'Λυκείου τον Σεπτέμβριο

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι ριζικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, περιλαμβάνουν τα εξής:
1. Μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από έξι που είναι σήμερα σε τέσσερα.
2. Περιορίζονται τα επιστημονικά πεδία από τέσσερα σε τρία. Στην ουσία ενοποιείται το τεχνολογικό με αυτό των θετικών επιστημών και δημιουργείται ένα ανεξάρτητο επιστημονικό πεδίο που θα περιλάβει όλες τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.
3. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης λυκείου θα παίρνουν το απολυτήριο με εξέταση σε 6 έως 8 βασικά μαθήματα και μετά εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα προσέρχονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα ανά ομάδα προσανατολισμού (κατεύθυνση).
4. Καταργείται η κεντρική επιτροπή εξετάσεων και στη θέση της έρχεται ένας «κυρίαρχος-επόπτης» Οργανισμός, ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων. Παράλληλα δημιουργείται και τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας ώστε να «εξαντλείται» η ύλη και να μην εξαρτάται από τον κάθε διδάσκοντα.
5. Εισάγεται ως βασικό μάθημα η «Φιλοσοφία» στη Β' λυκείου καθώς και το μάθημα της «Πολιτικής Παιδείας» (Θεσμοί-Αρχές Δικαίου-Οικονομία) στην Α' & Β' λυκείου.
6. Ενισχύονται τα μαθήματα γενικής παιδείας στην Α' και Β' λυκείου, ενώ στην Γ΄ τάξη αναπτύσσονται τα μαθήματα εξειδίκευσης. Αυτό έχεις ως συνέπεια, πρώτον, την αυτοτέλεια στο πρόγραμμα (Α΄ & Β' λυκείου) και δεύτερον την «ουσιαστική» εμβάθυνση στην Γ' λυκείου, που προετοιμάζει για το πανεπιστήμιο.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απολύθηκε "κοπανατζής" υπάλληλος της Βουλής

Απολύθηκε υπάλληλος της Βουλής
Μόνο στην Ελλάδα, το αυτονόητο φτάσαμε να το κάνουμε πράξη μετά από τόσα βάναυσα οικονομικά μέτρα..
Απολύθηκε υπάλληλος της Βουλής
Η πρώτη απόλυση "κοπανατζή" υπαλλήλου της Βουλής είναι γεγονός. Εργαζόταν στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου και για πάνω από έξι μήνες είχε περιπέσει σε αφάνεια. Όπως λέγεται, μάλιστα, αν και ειδοποιήθηκε, δεν επέδειξε και ιδιαίτερη σπουδή να επιστρέψει.
Τέσσερις μήνες μετά την αρχική εξαφάνιση, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο της Βουλής το οποίο και αποφάσισε την αργία (διακοπή μισθού και υπερωριών) μέχρι νεοτέρας...
Αλλά η υπόθεση είχε και συνέχεια: ο "κοπανατζής", όπως λένε πρώην συνάδελφοί του, εμφανίστηκε στο λογιστήριο , προκαλώντας καβγά επειδή "τόλμησαν" να κόψουν το μισθό του. Απειλούσε πως γνωρίζει πολλά και είναι έτοιμος να ανοίξει το στόμα του.Το αποτέλεσμα ήταν να παραπεμφθεί εκ νέου στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, κάτι που τελικά και συνέβη...

Πηγή: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΦΟΡΟ-ΣΟΚ λόγω τεκμηρίων - Έτσι δεν φτιάχνεις οικονομία!

Φορο-χαστούκι για 3,3 εκατομμύρια πολίτες


Δεν τους βγαίνουν τα νούμερα σε Υπουργείο και Τρόικα και βρήκαν τη λύση στην υπερφορολόγηση. Έλα όμως που έτσι δεν φτιάχνεις οικονομία, όταν αφαιρείς το δικαίωμα στην ιδιωτική περιουσία και πέραν των τόσων περικοπών, προσπαθείς να "ξεζουμίσεις" κι άλλο τα ελληνικά νοικοκυριά τι χρήμα θα περισσέψει για να κινηθεί η αγορά;;; Πόσες φορές θα το ξαναπούμε; Έτσι δεν φτιάχνεις οικονομία !!

Εξωπραγματικούς φόρους θα κληθούν να καταβάλουν περίπου 1,3 εκ. άνεργοι και άλλοι 2.000.000 χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επιτηδευματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ καθώς τα φορολογητέα εισοδήματά τους θα προσδιοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα των 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελευθερου Τύπου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα καταλογίζει αυτόματα, σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους, το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ εφόσον είναι άγαμοι ή των 5.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμοι και στη συνέχεια θα προσαυξάνει το τεκμαρτό εισόδημα και με τα άλλα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία αφορούν στις κατοικίες στις οποίες αυτοί διέμειναν καθώς και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια του 2012. Ετσι, οι φορολογούμενοι αυτοί θα εμφανίζονται με τεκμαρτά εισοδήματα πολύ υψηλότερα των πραγματικών και θα υπερφορολογούνται.
Μεγάλες οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν ακίνητα και IX

Όσοι από τους φορολογούμενους αυτούς έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια όπως οι περίπου 990.000 άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, έχουν την ελπίδα να γλιτώσουν από την πληρωμή.

Οι υπόλοιποι που δεν έχουν το δικαίωμα αμφισβήτησης λόγω έλλειψης δικαιολογητικών, θα κληθούν να καταβάλουν τους υψηλούς φόρους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται:
-320.000 άνεργοι που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ 
-περίπου 2.000.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με ετήσια εισοδήματα έτους 2012 χαμηλότερα των 5.000 ευρώ που θα θελήσουν να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια θα πρέπει να μεταβούν αυτοπροσώπως στις αρμόδιες ΔΟΥ μετά των εκκαθάριση των αρχικών δηλώσεων που θα έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά και να προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά με τα οποία θα αποδεικνύεται το ύψος των πραγματικών εισοδημάτων τους.

Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους φορολογούμενους με πραγματικά εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ κατέχουν ακόμη Ι.Χ. αυτοκίνητα, αφού οι συγκεκριμένοι θα επιβαρύνονται και με επιπλέον τεκμήρια για τα οχήματά τους.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=223440&catid=3

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Μείωση ΦΠΑ: Ειδικό σήμα όσοι μειώνουν τις τιμές - Λουκέτο σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Άντε να τα δούμε όλα αυτά και στην πράξη. Όνειρο θερινής νυκτός πάντως να παταχθεί η φοροδιαφυγή από τις αποδείξεις στην Ελλάδα. Ακόμα δεν εφαρμόστηκε η μείωση και ήδη "επιχειρηματίες" βγήκαν και παραπονιούνται. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία δε θα πάμε ποτέ μπροστά σ' αυτή τη χώρα...


- Έπεσαν οι υπογραφές στη συμφωνία για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
- Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μειώσουν τις τιμές 5%-8% για να προμηθευτούν το σήμα
- Η μείωση του ΦΠΑ θα ισχύσει από 1η Αυγούστου
- Εξετάζεται να μπαίνει λουκέτο στις επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις

Οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5 % στα τρία τέταρτα των προϊόντων που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο, θα μπορούν να παίρνουν το ειδικό σήμα συμμόρφωσης, που θα πιστοποιεί στους καταναλωτές ότι η μείωση του ΦΠΑ «πέρασε» στις τιμές. Το σήμα θα αναγράφει τη φράση «Μειώθηκε ο ΦΠΑ, εδώ μειώσαμε τις τιμές», στα ελληνικά και τα αγγλικά, ώστε να ενημερώνονται και οι ξένοι επισκέπτες.
 
Το αντίστοιχο σήμα στη Γαλλία
Το αντίστοιχο σήμα στη Γαλλία

Στουρνάρας: Αυστηρές ποινές, ακόμη και λουκέτο στις επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις

Αυτό προβλέπει η συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (ισχύει από 1ης Αυγούστου, από το 23 στο 13%) που υπεγράφη σήμερα μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και των εκπροσώπων της αγοράς. Εξάλλου, θεσπίζεται πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων με στόχο τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων: ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, επιβεβαίωσε ότι προωθείται αυστηροποίηση των ποινών για τις επιχειρήσεις, που δεν κόβουν αποδείξεις, καθώς και ότι εξετάζεται ακόμη και επιβολή λουκέτου στις περιπτώσεις αυτές. Τα μέτρα, όπως είπε, θα ανακοινωθούν πριν την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ, δηλαδή πριν από την 1η Αυγούστου. 

Bonus μόρια για το ΕΣΠΑ όσοι μειώσουν τις τιμές

Από την άλλη πλευρά, όσες επιχειρήσεις συμμετάσχουν στην προσπάθεια και μειώσουν τις τιμές, θα παίρνουν πρόσθετα μόρια, όταν υποβάλλουν προτάσεις για συμμετοχή σε προγράμματα του ΕΣΠΑ ή άλλες δράσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το σήμα θα χορηγείται από τις κατά τόπους συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιχειρήσεων επισιτισμού με την προσκόμιση των τιμοκαταλόγων με τις παλιές και νέες τιμές, καθώς και της ταινίας από την ταμειακή μηχανή, όπου καταγράφονται οι τιμές, προκειμένου να μπορεί να γίνει διασταύρωση. Οι αρχικές σκέψεις ήταν να απονέμεται σήμα διαφορετικού χρώματος σε όσους μετακυλίσουν μερικώς τη μείωση του ΦΠΑ.

Τελικά, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Σκορδάς, αποφασίστηκε ότι υπάρχει ένα σήμα για όλες τις επιχειρήσεις που θα συμβληθούν, με τις προϋποθέσεις της μείωσης τουλάχιστον κατά 5 % στο 75 % των ειδών, καθώς κρίθηκε ότι πολλές επιχειρήσεις είχαν απορροφήσει τη μείωση του ΦΠΑ ή είχαν προχωρήσει ακόμη και σε μειώσεις τιμών στο διάστημα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ΦΠΑ από το 23 στο 13 % «μεταφράζεται» σε μείωση της λιανικής τιμής κατά 8,1 %.

Σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή της συμφωνίας ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων, θα πάρουμε όλα τα μέτρα, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις». Προειδοποίησε, δε, ότι αν δεν κόβονται αποδείξεις, το μέτρο θα ανακληθεί (όπως είναι γνωστό η μείωση του ΦΠΑ ισχύει δοκιμαστικά, μέχρι το τέλος του χρόνου). Τόνισε, ωστόσο, ότι η πεποίθηση είναι πως δεν θα υπάρξει μείωση εσόδων, καθώς ήρθε ο χρόνος να αποδειχθεί ότι η μείωση των φόρων θα φέρει και μείωση της φοροδιαφυγής, η οποία παρουσίασε έξαρση στον χώρο της εστίασης μετά την αύξηση του ΦΠΑ από το 11 στο 23 %.

Oι καταστηματάρχες να μειώσουν τις τιμές και οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι για να μονιμοποιηθεί ο μειωμένος συντελεστής, θα πρέπει όλοι να δείξουν αίσθημα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, οι καταστηματάρχες να μειώσουν τις τιμές και οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις.

«Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία, η μονιμότητα του μέτρου μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος» σημείωσε από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού, Ολ. Κεφαλογιάννη. Τόνισε, επίσης, ότι το 2013 υπήρξε αύξηση όχι μόνο των επισκεπτών, αλλά και πολύ μεγάλη αύξηση των εσόδων, επομένως η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στις τιμές μπορεί να οδηγήσει στην ενίσχυση της θέσης της χώρας στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα.

Την πεποίθηση ότι οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν με μειώσεις τιμών και θα σπεύσουν να προμηθευτούν τα ειδικά σήματα, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων που συνυπέγραψαν τη συμφωνία. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, ανέφερε ότι περισσότερο από το 50 % των εστιατορίων έχουν δείξει ενδιαφέρον και το ποσοστό θα αυξηθεί όταν αρχίσουν να τοποθετούνται τα σήματα, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι οργανώσεις θα αναλάβουν να το προωθήσουν σε όλες τις επιχειρήσεις. Τόνισε δε ότι η επιτυχία του μέτρου μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για τη μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, Γ. Βερνίκος, τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθεί η μείωση του ΦΠΑ περιορίζοντας τη φοροδιαφυγή, βελτιώνοντας την ποιότητα και διατηρώντας τις θέσεις εργασίας.

Ο Γ. Κουράσης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εστιατόρων ανέφερε ότι η συμβολή στην προσπάθεια αποτελεί υποχρέωση του κλάδου, ο οποίος μετράει χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ.

Και ο Α. Τσουκάλης από τον Σύνδεσμο των επώνυμων αλυσίδων εστίασης τόνισε ότι αν και η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να «χτυπούν» αποδείξεις.

newsit.gr

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΑΕΚ, δείξε στους Έλληνες τον δρόμο!

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο-παραλληλισμός που διαβάζω στο http://logia-starata.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1618.html

Toυ Φώτη Σαραντόπουλου

Θα το ξαναπώ: Το ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα, είναι πολύ μπροστά από την πολιτική.

Αν οι κυβερνώντες παρακολουθούσαν όσα γίνονται αυτές τις ημέρες στην ΑΕΚ, θα είχαν καταλάβει και τι πρέπει να κάνουν για την Ελλάδα.



ΑΕΚ δεν είμαι, αλλά το μοντέλο πρέπει να το μελετήσουν και να το καταλάβουν όλοι οι Έλληνες.



Ας τα βάλω σε μία σειρά, για να σας ξεμπερδέψω.

1. Επί χρόνια, η ΑΕΚ παράπαιε, χάρη στα λαμόγια που την έβαλαν μέσα, αλλά και εξ αιτίας των φιλάθλων της που (αντί να κοιτάνε τις τρύπιες τσέπες τους) ζητούσαν και "μεταγραφές αεροδρομίου".

2. Τα τελευταία χρόνια, την πήρε ο διάολος, ακυβέρνητη, άφραγκη, και με φιλάθλους "αγανακτισμένους" που βρίζανε τους πάντες. Σας θυμίζει τίποτα; Αν δεν σας θύμησε ακόμη κάτι, διαβάστε παρακάτω.

3. Φέτος η ΑΕΚ έπεσε και κατηγορία, όχι στις αξιολογήσεις της Fitch και της S&P, αλλά το ίδιο κάνει ...

4. Αγανακτισμένοι οι φίλαθλοι ξεσηκώθηκαν, για την αδικία σε βάρος τους (;) ζητώντας να χαριστούν χρέη (βρε κάτι μου θυμίζει) και βρίζοντας όλους όσους συνομωτούσαν κατά της ομάδας τους: Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, πιστωτές, Τράπεζες, Κυβερνήσεις, Μέρκελ, ΔΝΤ, Τρόικα ...

5. Και κει που έπεσαν κατηγορία και βρίζανε, ήρθε κι ο ηγέτης της ψυχής τους, και τι του τις είπε; Τους είπε ότι αν θέλετε να αναλάβω εγώ, θα πέσουμε ακόμη παρακάτω!!! Τρελλάθηκαν όλοι οι "αγανακτισμένοι" ...

6. Αλλά ο ηγέτης δε μάσαγε. Είχε σχέδιο. Και μυαλό. Αυτά δηλαδή που ξεχωρίζουν τους ηγέτες από τους απλούς κυβερνώντες ... 

7. Βλέποντας ότι ο ηγέτης δεν μασάει, οι "αγανακτισμένοι" το βούλωσαν κι αυτοί. Έκανε η Original το σκ@ της παξιμάδι, γιατί άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι δεν είχαν δει ακόμη τα χειρότερα ...

8. Και με βάση το σχέδιο του ηγέτη, η ΑΕΚ έπεσε άλλη μια κατηγορία! Πήγε στην Τρίτη !!! Σαν να λέμε ΧΧΧ και πιο πέρα. Άλλο κλάμα, αλλο βρίσιμο, άλλο μας βάλανε όλοι στο μάτι και θέλουν το κακό μας ...



Και για να μη σας τα πολυλογώ, αν θέλετε να μάθετε τη συνέχεια, πάρτε καμιά σημερινή εφημερίδα της ΑΕΚ.



Και για να μην ψάχνετε, σας έβαλα μία. Καλά διαβάσατε: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ !!!

Ή αλλιώς: ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ!



Καταλάβατε τι θέλω να πω;

Αν πρέπει να πάρεις μέτρα, πάρε τα μία κι έξω! Όχι τις παπαριές που κάνουν τόσα χρόνια οι κυβερνώντες.

Από τη στιγμή που πήρες τα μέτρα και έφτασες στο ναδίρ, μετά κάθε μέρα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Αν θες να ξαναπάς ψηλά, πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι το ηθικό ακμαίο. Όχι να σε βρίζει ο κάθε τυχάρπαστος της Original, που δεν πληρώνει καν φόρους (συγγνώμη εισιτήριο εννοούσα) ...



Όπως ακριβώς συμβαίνει κι αν πάθεις ένα τροχαίο. Βρίζεις για τη γκαντεμια σου, ξαναβρίζεις πριν το χειρουργείο, ξαναβρίζεις μετά το χειρουργείο όταν σου πουν ότι δεν τελέιωσες, θέλει και φυσιοθεραπεία! Αλλά μετά, κάθε μέρα που περνάει, είναι καλύτερη από την προηγούμενη.



Κι αν σου πει κανείς "τι χάλια είναι αυτά, εσύ που ήσουν κάποτε πρωταθλητής", του απαντάς σαν τον τίγρη "θα γίνουμε οι πρώτη ομάδα που θα έχει¨πάρει πρωτάθλημα και στις 3 κατηγορίες" (κοινώς άντε γαμ@).



Αν η Ελλάδα είχε πάρει το 2009 ή το 2010 τα μέτρα που έπρεπε, τώρα θα χαμογελούσαμε όλοι. Γιατί κάθε τόσο, θα ανεβαίναμε και μια κατηγορία. Δεν θα βρίζαμε κάθε μέρα, βλέποντας τη ζωή μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.



Τ' ακούς ... Παναθηναϊκέ; Που προτίμησες να πας στη λεωφόρο γιατί δε γέμιζες ούτε μισό κάτω διάζωμα; Θα βλεπεις τους Αεκτζήδες να πανηγυρίζουν και οι δικοί σου φίλαθλοι ακόμη θα βρίζουν ...



(Λέμε τώρα ... Τα λέμε της πεθεράς μήπως και ακούσει ποτέ η νύφη ... Και οι συμπέθεροι ...)



ΥΓ. Συνεχίζοντας το παράδειγμα με το ατύχημα, και κάνοντας παραλληλισμό με το τι έγινε στη χώρα μας, εμείς δεν κάνεμ εγχείρηση. Προτιμήσαμε γιατρούς που ας έλεγαν στην αρχή πάρε μια πατερίτσα και θα περπατάς αμέσως, μετά μας είπαν βάλε κι ένα ντακουνάκι στο πόδι που κόντυνε, μετά μας είαν πάρε και δεύτερη πατερίτσα και πάει λέγοντας.Και τώρα, 4 χρόνια μετά, μιλάμε ακόμη για μισθούς - συντάξεις - απολύσεις κλπ.



Και σας ερωτώ: 

Ξεχάστε και τις απολύσεις και όλα. Αν από την αρχή είχαν μειώσει μισθούς και συντάξεις δημοσίου κατά 50%, μήπως σήμερα οι ΔΥ και οι συνταξιούχοι έπαιρναν ήδη περισσότερα;Για σκεφτείτε το. Και μήπως θα ήταν όλοι πιο ευχαριστημένοι (όπως πχ συμβαίνει στην Ιρλανδία);