Πεθαίνω ξανά - Β. Μπουλούμπασης | mithikos.gr [Music 2012] _ Σύντομα κοντά σας

Έρχεται το νέο τραγούδι του Βασίλη Μπουλούμπαση "Πεθαίνω ξανά"...(Διαβάστε περισσότερα)

Μολύβι-γραφίδα για i-phone και i-pad ετοιμάζει η Apple;

Μέχρι τώρα η Apple απέρριπτε μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο να διαθέσει στο εμπόριο κάποια γραφίδα για τα προϊόντα της....(Διαβάστε περισσότερα)

Mithikos LIVE

mithikos.gr

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Τέλος η συνοδεία αστυνομικών σε βουλευτές!



- "Βαφτίζουν" εισήγηση την πρόταση για τους... security στο εσωτερικό της Βουλής
- Οργισμένος φέρεται να είναι ο Β. Μεϊμαράκης γιατί δεν ρωτήθηκε ποτέ
- Μειώνεται η αστυνομική φρουρά του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπουργών και υφυπουργών
- Καταργείται η αστυνομική συνοδεία για βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες
- Τι θα ισχύει για πρώην υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ


Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο: να περιορίσει την αστυνομική φρουρά σε πολιτικούς και λοιπούς «επισήμους» για να επαναφέρει τους αστυνομικούς εκεί όπου ανήκουν, στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. 

Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Τέτοιες εξαγγελίες έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν. Όμως αυτό που ακούγεται για πρώτη φορά είναι ότι ΜΕΣΑ στο ελληνικό κοινοβούλιο προτείνεται αντί για αστυνομικούς να υπάρχουν υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι! Αυτό ακούγεται από τρελό έως παράλογο γιατί όπως και να χει μιλάμε για το Ναό της Δημοκρατίας. Και η Βουλή δεν είναι τραπεζικό υποκατάστημα!

Όπως ανακοινώθηκε, η ΕΛ.ΑΣ. εισηγείται πλέον την προστασία στο εσωτερικό της Βουλής θα αναλάβει ιδιωτική εταιρία security, ενώ αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίζουν την περιφρούρηση εξωτερικά. «Το ζήτημα της ανάθεσης της προστασίας, εσωτερικά του χώρου του Κοινοβουλίου, σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης, συνιστά ενδεικτική εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η τελική Απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον Πρόεδρο της Βουλής», ανακοινώθηκε. 

Αυτό και όλα όσα θα ισχύσουν στο μέλλον αποφάσισε ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συστήθηκε και το πόρισμα της οποίας πήρε ήδη το ΟΚ από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Τι θα ισχύσει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς 

Υποχρεωτική φρούρηση θα παρέχεται στο εξής μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς. 

Η υπηρεσία ασφάλειας του πρωθυπουργού περιορίζεται κατά 25 αστυνομικούς κι εκείνη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 20.

Μειώνονται επίσης
κατά 5 αστυνομικούς η ασφάλεια των λοιπών αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή 
κατά 3 αστυνομικούς η ασφάλεια των υπουργών
κατά 2 αστυνομικούς η ασφάλεια των αναπληρωτών υπουργών και
κατά 1 η ασφάλεια των υφυπουργών. 

Μείωση κατά 5 άτομα θα υπάρξει στον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, ενώ κατά 4 άτομα, στον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταργείται επίσης, η συνοδεία αστυνομικών σε
βουλευτές,
ευρωβουλευτές,
περιφερειάρχες και
δημάρχους 

Σε περίπτωση που υπάρξουν αιτήματα για αστυνομική φρούρηση, θα εξετάζονται κατά περίπτωση από ειδική επιτροπή με κριτήρια αξιολόγησης, με βάση την υφιστάμενη επικινδυνότητα καθώς και τον υπάρχοντα βαθμό απειλής.

Επίσης, περιορίζονται σε 3 οι αστυνομικοί που διατίθενται σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η περίοδος διάθεσης αστυνομικών σε πρώην υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς περιορίζεται από 6 σε 2 μήνες μετά τη λήξη της θητείας τους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, τυχόν αιτήματα για περαιτέρω διάθεση θα αξιολογούνται από την ειδική Επιτροπή.

Η συντήρηση των μέσων για την κίνηση των πολιτικών προσώπων δε θα επιβαρύνει στο εξής την Ελληνική Αστυνομία. Θα πληρώνουν εκείνοι από την τσέπη τους τα καύσιμα και τη συντήρησή τους. «Οι δαπάνες που προκαλούνται για την αγορά, συντήρηση και κίνηση των μέσων που διατίθενται για τη συνοδεία προσώπων, πλην των κρατικών λειτουργών, θα βαρύνουν τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους», ανακοινώθηκε.

Επίσης, θα είναι η ειδική Επιτροπή που θα αποφασίσει, με βάση τα κριτήρια επικινδυνότητας, πόσα αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες θα διατεθούν. 

Τι θα ισχύει για ιδιώτες που θέλουν αστυνομική προστασία

Δημοσιογράφοι, εκδότες, επιχειρηματίες και όποιοι άλλοι ιδιώτες θέλουν να έχουν αστυνομική προστασία, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα και η Επιτροπή θα κρίνει αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι. Αν το αίτημά τους γίνεται δεκτό, θα πρέπει καταβάλλουν το ισόποσο των μικτών μηνιαίων αποδοχών του αστυνομικού που απασχολεί, εφόσον το εισόδημά τους υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ ετησίως.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κι αν συντρέχουν λόγοι, ακόμη κι αν η οικονομική επιφάνεια του ιδιώτη που ζητά αστυνομική προστασία δεν υπερβαίνει τις 100.000€, θα παρέχεται αστυνομική προστασία, αλλά το αίτημα θα επανεξετάζεται ανά τρίμηνο για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας και για τον καθορισμό του βαθμού απειλής, είτε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας, είτε μετά από σχετικό αίτημα των ενδιαφερόμενων.

Επίσης, θα υπάρξει εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για ομαδοποίηση στόχων σε περιοχές μικρής γεωγραφικής έκτασης (Κολωνάκι, Ψυχικό κ.λπ.) όπου θα μπορούσαν με ευέλικτες αστυνομικές ομάδες αντί να φρουρούνται, να ελέγχονται ή να επιτηρούνται, αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος προσώπων ή κτιρίων θα προηγείται αξιολόγηση ειδικής Επιτροπής η οποία θα αποφασίσει για το βαθμό απειλής και την ανάλογη διάθεση ή μη του αναγκαίου αριθμού προσώπων και μέσων.

Η αξιολόγηση επικινδυνότητας και ο βαθμός απειλής θα εξετάζονται από Επιτροπή που θα συγκροτείται με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος και θα απαρτίζεται από στελέχη συναρμόδιων Υπηρεσιών.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κουβέλης: «Δεν υπάρχουν διαφωνίες, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι στους άξονες που έχουν συμφωνηθεί»


 «Δε συζητήθηκαν περικοπές και νέα μέτρα»
 
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των νέων μέτρων 11,5 δισ. ευρώ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου δήλωσε ότι δε συζητήθηκε η λήψη νέων μέτρων και επιπλέον περικοπές, αλλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
«Τα προβλήματα είναι πολλά, μεγάλα και ακανθώδη. Συζητήσαμε για το στρατηγικό σχεδιασμό που απαιτείται για την αντιμετώπιση όσων συνιστούν τις υποχρεώσεις της χώρας. Έχουμε μπροστά μας την ελληνική κοινωνία που δε μπορεί άλλο.
Δεν ζητήσαμε καμία παράταση, η συζήτηση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί εντός των προσεχών ημερών. Δεν συζητήθηκαν περικοπές, ούτε η λήψη μέτρων αλλά συζητήσαμε για τα υπαρκτά προβλήματα σε σχέση με την κοινωνία και το συνολικό σχεδιασμός αυτών των ζητημάτων. Δεν υπάρχουν διαφωνίες, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι στους άξονες που έχουν συμφωνηθεί».

Πάνος Καμμένος: Φιλοξενούνται σε Ελληνικά νοσοκομεία Σύριοι αντικαθεστωτικοί;;


Στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Πάνος Καμμένος δημοσίευσε ένα άρθρο του defencenet με τίτλο Μακελειό μισθοφόρων στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας»  και θίγει ένα θέμα που κυκλοφορεί ως φήμη περί φιλοξενίας Σύριων αντικαθεστωτικών τραυματιών σε Ελληνικά νοσοκομεία.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Σήμερα ρωτάμε αν είναι αλήθεια οτι Σύριοι αντικαθεστωτικοί τραυματίες φιλοξενούνται σε νοσοκομεία της Χώρας ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα.Αν ναί ποιός το αποφάσισε;Ποιός παίρνει την ευθήνη εμπλοκής της Ελλάδας στην διαμάχη;
Ποιός χρηματοδοτεί και γιατί αυτή την επιχείρηση;
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ



Μακελειό μισθοφόρων στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας


Ενέδρα σε μισθοφόρους που διείσδυαν από την Τουρκία στην γύρω από την πόλη Ιντλίμπ στα τουρκοσυριακά σύνορα έστησε ο συριακός Στρατός και οι πληροφορίες που μεταδίδονται μιλάνε για δεκάδες νεκρούς από την πλευρά των εισβολέων. 
«Σκότωσαν πολλούς τρομοκράτες που επιχειρούσαν να διεισδύσουν στον τομέα του Άιν Μπάιντα, κοντά στην πόλη Τζισρ αλ-Σούγουρ, ενώ άλλοι τρομοκράτες διέφυγαν προς το τουρκικό έδαφος»,αναφέρουν μαρτυρίες που δημισεύθηκαν σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο συριακός Στρατός, συνεπικουρούμενος από συνοριοφύλακες αφού εγκλώβισε περίπου 150 μισθοφόρους και 250 αντάρτες στις αγροτικές περιοχές Μπλίνε, Μπιλόνε και Καφρούμα, άρχισε να βάλλει εναντίον τους με βολές όλμων και ρουκετών των 122 χλστ. με αποτέλεσμα να υποστούν βαριές απώλειες, αλλά πάνω απ'όλα να καταγραφεί μα σαφήνεια για άλλη μια φορά ο ρόλος της Τουρκίας και η ενεργός βοήθεια που προσφέρει στους αντικαθεστωτικούς.
Ο συριακός Στρατός αναφέρει ότι πιάστηκαν πολλά «οχήματα εξοπλισμένα με βαριάπολυβόλα και άλλα αντιαρματικά».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Προβοκατόρικος και καταστροφικός ο ρόλος του ΚΚΕ

Η κατάντια του ΚΚΕ
Η κατάντια του ΚΚΕ
Πριν στεγνώσει το μελάνι στα όσα γράψαμε για το μαρξιστικό παραλήρημα της Παπαρήγα σε βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, το ΚΚΕ φρόντισε και πάλι να αποδείξει ότι το κόμμα αυτό, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλεργατικό, δεν έχει την παραμικρή θετική σχέση με τον Έλληνα εργαζόμενο. Από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου, λοιπόν, το ΚΚΕ διοργάνωσε στο «πάρκο ΦΙΞ», στα Άνω Πατήσια, ένα τριήμερο εκδηλώσεων για «Έλληνες και Μετανάστες». Βεβαίως, πηγαίνοντας κάποιος στην εκδήλωση αυτή, το μόνο που δεν θα έβλεπε σίγουρα, θα ήταν Έλληνες εργαζόμενους. Οι διάφοροι καλομαθημένοι κομματικοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι ήταν παρόντες στο πανηγυράκι αυτό, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να θεωρηθούν εργαζόμενοι, με την ουσιαστική έννοια του όρου. Επειδή όμως το ΚΚΕ, με το απύθμενο θράσος που το χαρακτηρίζει, όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει για την απάνθρωπη ιδεολογία του και την εγκληματική πολιτική του πρακτική, όπου ο κομμουνισμός εφαρμόστηκε, αλλά επιμένει «για την επιτυχία του Σοσιαλισμού, ο οποίος ανατράπηκε», γι΄ αυτό και θα αποδείξουμε πώς αυτό το τριήμερο εκδηλώσεων ξεγυμνώνει, απ’ όλες τις απόψεις, το ανθελληνικό και αντιλαϊκό αυτό κόμμα.
Έχει ιδιαίτερη σημασία να παρουσιάσουμε όλα τα περίπτερα μεταναστών, τα οποία είχαν στηθεί στο πανηγυράκι αυτό, με βάση την εθνικότητα τους, ποιες ήταν οι χώρες εκείνες που είχαν αντιπροσωπευτική συμμετοχή, με “περίπτερο”  στην “γιορτή” αυτή του ΚΚΕ: Καμερούν, Μαδαγασκάρη, Κονγκό, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Σιέρα Λεόνε, Κένυα, Τανζανία, Παλαιστίνη και… Μπουργκίνα Φάσο. Διαβάζοντας όλα αυτά τα ονόματα, αυτό το οποίο διαπιστώνεται, και προκαλεί φυσικά και την ανάλογη απορία, είναι το εξής: Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ του τέως ανατολικού μπλοκ, απ’ αυτές που, για μισό περίπου αιώνα είχαν κομμουνιστικό καθεστώς, η οποία να εκπροσωπήθηκε με περίπτερο στην φιλομεταναστευτική εκδήλωση του ΚΚΕ. Αφού «ο Σοσιαλισμός ήταν τόσο επιτυχημένος», σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ΚΚΕ, γιατί άραγε συνέβη τέτοιο «κλάσιμο» από τους Ευρωπαίους μετανάστες; Ρητορικό, εννοείται, το ερώτημα, καθώς η απάντηση αναδύεται ξεκάθαρα μέσα από τα γεγονότα. Οι μετανάστες από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έζησαν για τα καλά στο πετσί τους την αθλιότητα και την βαρβαρότητα του κομμουνισμού και είναι απολύτως φυσικό να τον αντιμετωπίζουν αρνητικά. Η παντελής απουσία των λευκών μεταναστών από τις φιέστες του ΚΚΕ είναι η πιο τρανή απόδειξη της πλήρους αποτυχίας του κομμουνιστικού μοντέλου. Γι’ αυτό, απ’ ό,τι φαίνεται, η ψεύτικη προπαγάνδα των ξοφλημένων μπολσεβίκων μπορεί να ξεγελάσει μόνο τους λαούς της Αφρικής και της Ασίας.
Οι εδώ αντιπρόσωποί τους, οι οποίοι παρέστησαν στο πάρκο ΦΙΞ, τα κλασσικά χαζοχαρούμενα «φυτά» της ΚΝΕ, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες και οι απλοί περαστικοί, που είτε από περιέργεια είτε από την γαργαλιστική μυρωδιά των ψημένων σουβλακίων, διαμόρφωσαν μια τραγελαφική εικόνα, στην οποία η γελοιότητα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει, πραγματικά, λόγος να σχολιάσουμε το οτιδήποτε από τα όσα είπε η Παπαρήγα στην εκδήλωση αυτή, εναντίον όχι μόνον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αλλά πολύ περισσότερο εναντίον της Αλήθειας και κάθε έννοιας εντιμότητας και σοβαρότητας. Λίγο η θερινή ραστώνη, λίγο η εκλογική σφαλιάρα της 17ης Ιουνίου, φαίνεται πως επιδείνωσαν την ήδη βεβαρημένη ψυχική κατάσταση του κομματικού αυτού απολιθώματος. Οι απίθανοι αυτοί τύποι, οι οποίοι ιδεολογικά έχουν «ψοφήσει» από καιρό και πολιτικά πνέουν, πλέον, τα λοίσθια, είναι ικανοί να δώσουν άφθονο ρεσιτάλ γέλιου και στις πιο δύσκολες, για το κομματικό μαγαζάκι τους, στιγμές που διανύουν. Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις πρόσφατες εκλογές και θα καταλάβετε τι εννοώ:
«Το εύρος και η αντοχή της εκλογικής δύναμης του κόμματος καθορίζεται από το επίπεδο της ταξικής πάλης και αποτελεί δείκτη της. Το επίπεδο της ταξικής πάλης προκύπτει από την αλληλεπίδραση της δράσης του υποκειμενικού παράγοντα με τους αντικειμενικούς, καθοριστικούς παράγοντες που είναι οι εξελίξεις στην καπιταλιστική οικονομία, στην ταξική διάρθρωση κ.α.».
Το προηγηθέν ακαταλαβίστικο απόσπασμα ξέρετε τι μου θυμίζει; Την χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία «Αλαλούμ» (1982), όπου ο κομματικός διαφωτιστής (κομισάριος), τον οποίον υποδύεται πολύ επιτυχημένα ο Κωνσταντίνος Τζούμας, συναντά στην ύπαιθρο τον βοσκό Τραμπάκουλα (Χάρρυ Κλυν) και του λέει τα εξής:
«Γνωρίζετε, δηλαδή, ότι η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός, που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης με ανεπανόρθωτες συνέπειες στην ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και της αποδέσμευσής της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά;»
Πέρα, όμως, από την φαιδρή πλευρά, υπάρχει και το σοβαρό ζητούμενο της όλης υπόθεσης, το οποίο έχει να κάνει με τον προβοκατόρικο, όσο και καταστροφικό, ρόλο του ΚΚΕ στα θέματα των εργασιακών σχέσεων. Η τραγική περίπτωση της «Χαλυβουργίας», όπου ο δίκαιος απεργιακός αγώνας των εκεί εργαζομένων εκφυλίστηκε και ουσιαστικά εξουδετερώθηκε από τους αδίστακτους «φωστήρες» του ΚΚΕ, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους απεργούς για τα φθηνά κομματικά παιχνίδια τους, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ανικανότητας και της ασχετοσύνης των κομμουνιστών. Το δήθεν φιλεργατικό λούστρο ξεθωριάζει αμέσως μόλις έρθει σ’ επαφή με την υγρασία της πραγματικής πολιτικής και αποδεικνύει ποιοι είναι οι Αληθινοί και ποιοι ψεύδονται ασύστολα. Απ’ αυτήν την υγρασία της πραγματικής πολιτικής θα οξειδωθεί, κάποια στιγμή, και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρουσιάζεται ως «αντιμνημονιακή» και «αντισυστημική» δύναμη, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο «αντί» που έχει είναι το απύθμενο μίσος για καθετί Αληθινά Ελληνικό. Για Εμάς τους Χρυσαυγίτες αυτό, το οποίο μετρά είναι το ότι δεν πρόκειται να εγκλωβιστούμε σ’ έναν στείρο και ρηχό αντικομμουνισμό, που θα ευλογεί τον φιλελεύθερο καπιταλισμό, αλλά θα πολεμήσουμε το ανθελληνικό και αντιλαϊκό σύστημα, το οποίο εκφράζεται με διαφορετικά ιδεολογικά και πολιτικά ρεύματα. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

Συνεργασία ΒΟΜΒΑ: Χατζηγιάννης - Ζουγανέλης - Μπουλάς

Μυθική συνεργασία έρχεται από τη νέα σεζόν. Χατζηγιάννης - Ζουγανέλης - Μπουλάς μαζί σε νυχτερινό κέντρο!

Αναμφισβήτητα, θα είναι το σχήμα που θα συζητηθεί τον ερχόμενη σεζόν. Μπορεί κάποιοι καλλιτέχνες να βρίσκονται ακόμα σε συζητήσεις και να μην έχουν συμφωνήσει με κάποιο νυχτερινό κέντρο, ωστόσο κάποιοι άλλοι έχουν ήδη δώσει τα χέρια. 

Oπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα εμφανίζεται με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Σάκη Μπουλά σε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα στην «Ακτή Πειραιώς», που αναμένεται να γίνει το πιο hot στέκι. Η συμφωνία έκλεισε πριν από λίγες μέρες και δεν άργησε πολύ να επιτευχθεί, αφού και από τις δύο πλευρές υπήρχε θετικό κλίμα. 

Ο Γιάννης Ζουγανέλης με τον Σάκη Μπουλά ήδη εμφανίζονται στο συγκεκριμένο χώρο εδώ και αρκετά χρόνια και έχουν άψογη συνεργασία με τον επιχειρηματία του νυχτερινού κέντρου Κώστα Ματσίκα. Για τη φετινή σεζόν ήθελαν να συνεργαστούν με έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη, με τον οποίο παράλληλα θα ταιριάζουν και τα χνώτα τους. 

Από την άλλη, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι φαν των δύο καλλιτεχνών, οπότε το κλίμα ήταν από την αρχή πολύ θετικό και σχεδόν από τις πρώτες συναντήσεις που έκαναν έδωσαν τα χέρια. 

Ο συνδυασμός των τριών καλλιτεχνών αναμένεται να είναι κάτι μοναδικό. Το χιούμορ του Ζουγανέλη σε συνδυασμό με την καυστικότητα του Μπουλά και την ερμηνεία του Χατζηγιάννη συντελούν στο να γίνουν το… απόλυτο σχήμα. 

Προς το παρόν οι δυο πλευρές βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές, ενώ κάποιοι κάνουν και συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Εν αναμονή λοιπόν μέχρι να τους απολαύσουμε όλους μαζί on stage, αφού αναμένεται να δώσουν ρεσιτάλ κεφιού και να προσφέρουν απόλυτη διασκέδαση.



http://www.espressonews.gr

ΛΑΜΙΑ: Οι πρώτες ένοπλες ομάδες ασφαλείας ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ!


Image

Την στιγμή που η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μία οικονομική περιπέτεια που όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα εξελιχθεί και σε εθνική περιπέτεια λόγω αυτο-αφοπλισμού (ήδη μετράμε 7 χρόνια χωρίς απόφαση για κύριο πρόγραμμα αμυντικής απένδυσης) και αύξησης της επιθετικότητας από την Άγκυρα, η Τουρκία είναι ήδη έτοιμη για το μεγάλο βήμα το οποίο θα την βάλει στο στενό "κλαμπ" των χωρών που κατασκευάζουν δικά τους μαχητικά αεροσκάφη!

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε από το τουρκικό συμβούλιο αμυντικής βιομηχανίας (SSIK) στην τελευταία του συνεδρίαση στις αρχές Ιουλίου (τώρα διέρρευσε το σχετικό θέμα), η οριστική απόφαση αντικατάσταση των F-16 από εγχώριας ανάπτυξης και παραγωγής νέο μαχητικό αεροσκάφος, βάσει του προγράμματος F-X!
Όπου μέχρι το 2014 θα έχει οριστικοποιηθεί από την Turkish Aerospace Industries (TAI) το σχέδιο του με στόχο να γίνει επιχειρησιακό το ... 2023 στα εκατοστά γενέθλια της τουρκικής Δημοκρατίας (ελπίζουμε να μην συμπέσει ο εορτασμός με νέες χαμένες πατρίδες)!

Το μαχητικό ναι μεν αντικαταστήσει το F-16 στο διάστημα 2023-2030, αλλά ένας άλλος στόχος είναι να υπάρξουν και εξαγωγές επιπλέον των 250 μονάδων που έχει κατ'αρχήν ανάγκη η τουρκική Αεροπορία. Θα  παραχθεί είτε σε συνεργασία με τη Νότια Κορέα και την Ινδονησία (KF-X) ή θα προχωρήσουν μόνοι τους οι αναζητώντας άλλους εταίρους, όπως π.χ. το Πακιστάν ή κάποια αραβική χώρα. Στην φωτό της α' σελίδας η πρώτη απεικόνιση.

Μάλιστα εκεί οφείλεται και η καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος κατά δύο χρόνια, το γεγονός ότι δεν συμφώνησαν αρχικά με τη Νότιο Κορέα σε ότι αφορά τα ποσοστά βιομηχανικής συμμετοχής, αλλά και τα επιχειρησικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, καθώς η τουρκική Αεροπορία επιζητεί ένα μαχητικό εστιασμένο στον αγώνα αέρος-αέρος, αφού το F-35 προορίζεται κυρίως για αποστολές πρώτης κρούσης! 

Συνολικά μέχρι το 2016 θα διατεθούν για εξοπλιστικές αγορές εγχώριας ανάπτυξης οπλικών συστημάτων το ποσό των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές αμυντικού υλικού θα φθάσουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2016, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM). Οι εξαγωγές αναμένεται να αυξηθούν κυρίως προς τις ισλαμικές χώρες (περισσότερες από δέκα) και αιχμή του δόρατος θα αποτελέσουν τα τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων που παράγονται από την τουρκική αμυντική βιομηχανία, πυρομαχικά και πύραυλοι διαφόρων τύπων, αλλά και ηλεκτρονικά συστήματα.

Όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, στην κορυφή βρίσκεται αυτό του νέου μαχητικού F-35 Lightning II της Lockheed Martin (θα αγοραστούν περίπου 100) και έπονται τα υποβρύχια Type 214 από τη γερμανική HDW και το σύστημα αντιαεροπορικής – αντιβαλλιστικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς.

Το νέο μαχητικό αεροσκάφος εγχώριας ανάπτυξης θα έχει χαρακτηριστικά stealth και θα είναι εξοπλισμένο επίσης με ραντάρ εγχώριας ανάπτυξης με κόστος που δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε σημερινές τιμές τα 70 εκατ. δολάρια ανά μονάδα στην φάση πλήρους παραγωγής.

Θα είναι μαχητικό της κατηγορίας των 8-10 τόνων, ανάλογα αν θα είναι μονοκινητήριο ή δικηνητήριο, αν και μάλλον για λόγους περιορισμοού του κόστους θα ακολουθηθεί η πρώτη λύση. Η ανάπτυξή του θα βασιστεί σε τεχνολογίες που αναπτύσσονται αυτή την στιγμή στην γειτονική χώρα, με πυρήνα τα ερευνητικά κέντρα των τουρκικών Πανεπιστημίων...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι 7 αλλαγές για τα Πανεπιστήμια



Mε την αποδοχή βασικών θέσεων των πανεπιστημιακών που αντιδρούσαν στην εφαρμογή του, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε τροποποιήσεις του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα μάλιστα καταθέτει νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές στις ισχύουσες διατάξεις.

Οι 7 αλλαγές είναι οι εξής:
- Θα εξαντλήσουν τη θητεία τους οι νυν πρυτανικές αρχές
- Την αρμοδιότητα να διενεργήσουν εκλογές για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης, αναλαμβάνουν επίσης οι πρυτανικές αρχές
- Δυνατότητα επιστολικής ψήφου για την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης για την αποφυγή τυχόν ματαίωσης της εξαιτίας καταλήψεων, επεισοδίων κτλπ
- Βασική μονάδα του Πανεπιστημίου θεωρείται πλέον το τμήμα.
- Από τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού θα εκλέγονται οι κοσμήτορες ΑΕΙ και ΤΕΙ, μέσα από λίστα που θα συντάσσεται από το Συμβούλια Διοίκησης
- Την ευθύνη των ακαδημαϊκών θεμάτων, αναλαμβάνει η Σύγκλητος, με τα οικονομικά και τα διοικητικά θέματα να παραμένουν στα Συμβούλια Διοίκησης
- Τα πανεπιστήμια έχουν ναι μεν την αυτοτέλεια, αλλά η χρηματοδότησή τους εξαρτάται από την εφαρμογή του νέου νόμου 

Αρχιεπίσκοπος προς Ρεπούση(ΔΗΜ.ΑΡ):Κυρά μου! Ποια είσαι εσύ που θα αποφασίσεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά μας;

Την οργισμένη αντίδραση του σπάνια ομιλούντα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου προκάλεσε η πρόταση της Βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ και πανεπιστημιακού Μ. Ρεπούση, να καταργηθεί ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός στα σχολεία.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Φλώρινα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην ξεχνούν τις παραδόσεις, τα θεμέλια και τις ρίζες του τόπου, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δυστυχώς έχει μπει στο πνεύμα των «ξενοσπουδαγμένων». 
«Δεν είμαστε αντίθετοι στις σπουδές στο εξωτερικό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση μας, τα θεμέλια και τις ρίζες μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος αφήνοντας αιχμές για την πρόταση της Μαρίας Ρεπούση να καταργήσει τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό στα σχολεία
«Κάποιος που αποφοίτησε από το ΜΙΤ ή το Χάρβαρντ κλπ τον θέλουμε. Όμως επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα δεν σημαίνει να του δώσουμε μια καρέκλα και ένα μολύβι για να υπογράφει κατά την δική του τη άποψη και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα σχολεία» είπε.
Υπονοώντας την πρόσφατη πρόταση της κυρίας Ρεπούση να καταργηθεί ο εκκλησιασμός στα σχολεία ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σε αυτό τον τόπο για αυτό το χώρο; Ποιό είναι το δικαίωμα σου που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά;. Τους ρώτησες τους γονείς;»
Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως υπάρχει μία ηττοπάθεια στην Ελλάδα να μην γίνεται αναφορά στο έργο και την προσφορά της Εκκλησίας και υπάρχει πρόβλημα από μερικούς «που λένε ότι στη Μικρά Ασία συνωστίζονταν οι Έλληνες σαν να ήταν στο λεωφορείο για να μπούνε να φύγουν».
Μιλώντας σε γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του στη Φλώρινα, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη ενός Γερμανού υπουργού στο γραφείο του, στον οποίο είπε:«Αυτοί που θεμελίωσαν την Ε.Ε., ντρέπονται σήμερα για εκεί που φτάσαμε. Η Ελλάδα είναι η ευκαιρία να δώσει το παράδειγμα και το έναυσμα να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα. Εμείς έχουμε πατρίδα, έχουμε παράδοση, έχουμε θρησκεία και εκείνοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν εγκυκλίους ας πάνε όπου θέλουν. Είναι ελεύθεροι. Δεν τους μισούμε, δεν τους διώχνουμε αλλά δεν μπορούν οι λίγοι να χαλάσουν το σύμπαν», κατέληξε.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

12,5 δισ. φόρους μπορεί να εισπράξει η Ελλάδα από καταθέσεις στην Ελβετία!


Με βάση την αντίστοιχη ελβετογερμανική συμφωνία
   
Λεφτά μπορεί να προσδοκά η Ελλάδα από τις καταθέσεις που έχουν Έλληνες σε ελβετικές τράπεζες μόνο στην περίπτωση που μια συμφωνία ανάλογη με την ελβετογερμανική, που προβλέπει αναδρομική φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων Γερμανών σε ελβετικές τράπεζες υπογραφεί και με τη χώρα μας.

Η ελβετογερμανική συμφωνία προβλέπει 41% φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων γερμανών πολιτών, σε βάθος δεκαετίας, με τον μέσο όρο να φτάνει στο 25%. Δηλαδή για 1.000.000 ευρώ κεφάλαιο ο φόρος μπορεί να φτάσει τα 400.000 ευρώ! Πέραν της φορολόγησης των τόκων που ανέρχεται στο 10%. Προς στιγμήν αυτή η συμφωνία έχει παγώσει, λόγω της αντίδρασης της γερμανικής αντιπολίτευσης, γι’ αυτό και δεν έχει κυρωθεί από τη γερμανική Βουλή. Η διαφωνία της αντιπολίτευσης είναι ότι θεωρεί αυτήν τη ρύθμιση ως άδικη μεταχείριση των ειλικρινών φορολογουμένων, δεδομένου ότι ο γερμανός καταθέτης σε ελβετική τράπεζα πληρώνει αυτόν τον φόρο, αλλά διατηρείται η ανωνυμία του, με βάση το τραπεζικό απόρρητο που ισχύει. Αποτέλεσμα αυτής της αντίδρασης είναι να έχει παγώσει η ελβετογερμανική συμφωνία. Ανάλογη συμφωνία υπάρχει με την Αγγλία και την Αυστρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς της χώρας μας υπήρξαν κάποιες άτυπες διαπραγματεύσεις με την Ελβετία, αλλά πάγωσαν λόγω των δύο εκλογών.

Μόλις 40 με 50 δισ. οι καταθέσεις;

Στο μεταξύ, αντίθετα με την… ευφορία κυβερνητικών στελεχών, σημερινών και χθεσινών, αλλά και μελών της αντιπολίτευσης, όπως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ότι οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία φτάνουν στα 600 δισ. ευρώ, έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι δεν ξεπερνάνε τα 40 με 50 δισ. ευρώ. Ακόμη όμως και αυτό το ποσό να είναι, αν ισχύσει η φορολόγηση με το 25%, που είναι ο μέσος όρος της ελβετογερμανικής συμφωνίας, η Ελλάδα μπορεί να βάλει στο ταμείο 12,5 δισ. ευρώ (!), όσα δηλαδή ψάχνει τώρα να βρει για να βουλώσει το «στόμα» της «τρόικας».

Αν η χώρα μας κινηθεί με συνέπεια προς αυτήν την κατεύθυνση θα εξοικονομήσει και ένα δισ. ευρώ παραπάνω από τα 11,5 δισ. που ψάχνει και δεν θα χρειαστεί να… πονοκεφαλιάζει για περικοπές και μειώσεις μισθών και συντάξεων. Λύσεις υπάρχουν. Πολιτική βούληση όμως;
http://www.paron.gr

Στους ημιτελικούς ο Γρηγοριάδης παρά τον... αποκλεισμό του!! | Ολυμπιακοί Αγώνες


Η τύχη χαμογέλασε στον Έλληνα κολυμβητή

Στους ημιτελικούς από το παράθυρο ο Γρηγοριάδης!Το «παρών» στους ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο θα δώσει το βράδυ της Κυριακής στις 22:28 ο Άρης Γρηγοριάδης.

Ο Έλληνας κολυμβητής είχε αποκλειστεί μετά το τέλος των προκριματικών σειρών καθώς τερμάτισε 17ος με χρόνο 54’52’’.

Όμως μερικές ώρες αργότερα η τύχη του… χαμογέλασε καθώς ο Ρώσος, Βλάντιμιρ Μορόζοφ, που με χρόνο 54’01’’ ήταν 10ος και βρισκόταν στους ημιτελικούς απέσυρε τη συμμετοχή του, δίνοντας την θέση του στον πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Γρηγοριάδης, θα αγωνιστεί στην πρώτη ημιτελική σειρά και θα κολυμπήσει στον όγδοο διάδρομο.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει για το μνημόνιο πριν 200 χρόνια!


Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε γράψει για το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές!... Διαβάστε παρακάτω το αυθεντικό κείμενο: «Τέλος μέ τά φοβικά σύνδρομα τοῦ Μνημονίου καί τῶν Δανειακῶν Συμβάσεων, πού....


εἶναι ὅλα ἄκυρα καί παράνομα, ἀντισυνταγματικά καί ἀπάνθρωπα! 200 χρόνια πρίν ὁ Ἐθναπόστολος τοῦ Γένους, ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός πού ἀνέστησε Πίστη καί Πατρίδα στίς ψυχές τῶν Σκλάβων, μᾶς ἀποκάλυψε μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ, ὅτι ΔΕΝ θά πληρωθεῖ τό δυσβάσταχτο καί ἐν πολλοῖς κατασκευασμένο καί παράνομο Ἑλληνικό «χρέος», τό.... ὁποῖο δημιουργήθηκε ρίχνοντάς μας χρῆμα πολύ, μέσω ΕΟΚ/ΕΕ, πού ἀλλοίωσε ὁ λαό μας, τίς ἀξίες, τίς παραδόσεις καί τήν ἴδια τήν ὑπόστασή του! Ἰδού οἱ συγκεκριμένες προφητεῖες του γιά τό Ἑλληνικό «Χρέος»:

α. «Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ• θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν»! (σ.σ. παράς εἶναι τό χρῆμα)

β. «Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν»!

Καί ἀναφέρει ἐπίσης σχετικά:

γ. «Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα»!

δ. «Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως»!

ΝΑΙ, χάρη στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ΔΕΝ θά προφθάσουν!.. Μήν ἀνησυχεῖτε γιά αὐτό τό «χρέος» λοιπόν, ἀλλά κοιτάξτε μονάχα τό ἕνα καί ἀληθινό ΧΡΕΟΣ πού ἔχουμε στόν Χριστό, τήν Παναγιά καί τούς Ἁγίους μας πού δέν σταματοῦν νά πρεσβεύουν καί τήν Πατρίδα μας!

Οἱ σκοτεινές δυνάμεις, πᾶνε νά καταπιοῦν τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας και ἤδη πανηγυρίζουν τήν μεγάλη ἐπιτυχία τους...

Μά ΔΕΝ θά προφθάσουν... Θά κοιμηθοῦμε χρεωμένοι καί θά ξυπνήσουμε λευτερωμένοι... Θά κοιμηθοῦμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία!»
http://www.trelokouneli.gr 

Ποια ΑΕΙ - ΤΕΙ κλείνουν και που θα γίνουν συχωνεύσεις!


Τέσσερα πανεπιστήμια στο πλαίσιο του εξορθολογισμού κλείνουν άμεσα, ήδη, από την επόμενη χρονιά, θα γίνουν, επίσης και πολλές συγχωνεύσεις τμημάτων παρόμοιων αντικειμένων. Κλείνουν 150 σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης. Μεγάλο θα είναι και το «μαχαίρι» στους εισακτέους στα ανώτατα ιδρύματα από το 2013.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες, που φαίνονται ώριμες για κάτι τέτοιο.

Τα πρώτα λουκέτα στα ΑΕΙ θα μπουν εντός του 2013.

Στο «μικροσκόπιο των προτεραιοτήτων» φαίνεται να εισέρχονται άμεσα τα πανεπιστήμια: Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.
Στην ίδια φάση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, περισσότερα από 150 τμήματα χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, τα οποία συγχρόνως παρουσιάζουν και μια φθίνουσα πορεία στην «παραγωγή πτυχιούχων» την τελευταία πενταετία, θα κλείσουν. Η σάρωση θα αφορά όλα τα ΑΕΙ αλλά και τα ΤΕΙ, για τα οποία το φοιτητικό ενδιαφέρον έχει εκλείψει εδώ και χρόνια.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες,
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες, όπως επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτό­πουλος.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτό­πουλος, εγκατέλειψε το όνομα «Καλλικράτης» που είχε δυσφημιστεί από τα ΜΜΕ, καθώς θεωρήθηκε ότι... δεν επιτέλεσε το καθήκον του, και δίνει στη μεταρρύθμισή το όνομα «Αθηνά», συνώνυμο της σοφίας και της σύνεσης.Το σχέδιο «Αθηνά» στην παιδεία εκτιμάται ότι θα προσφέρει εξορθολογισμό του αριθμού των σχολών, αλλά και «λογική και ευαισθησία», προς τους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και τις τοπικές κοινωνίες.
1. Πώς θα γίνει το «κούρεμα»
Εντός του Αυγούστου, αναλαμβάνει τα ηνία της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) ο νέος πρόεδρός της, κι αμέσως η ομάδα εργασίας για την αναδιοργάνωση των ΑΕΙ-ΤΕΙ πιάνει δουλειά. Ενα από τα κρίσιμα θέματα που θα διαχειριστεί η ΑΔΙΠ είναι η σύνταξη μελέτης για τη νέα «γεωγραφία» της ανώτατης εκπαίδευσης, για την οποία θα γίνει διάλογος με τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δύο χωριστά τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής (ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στις Σέρρες).
Στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δύο χωριστά τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής (ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στις Σέρρες).
Με βάση προηγούμενα πορίσματα για τα συμβαίνοντα στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης η ΑΔΙΠ θα προτείνει τα κριτήρια...για το «κούρεμα» των σχολών. Κριτήρια, ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά. Στόχος θα είναι η συσπείρωση των δυνάμεων των πανεπιστημίων, καθώς και το σταμάτημα της πανσπερμίας και του κατακερματισμού των σχολών. Συγχωνεύσεις παντού... το σύνθημα.
2. ΤΕΙ στα αζήτητα
Ψηλά στη λίστα της... αποψίλωσης βρίσκονται περίπου 60 τμήματα ΤΕΙ με χαμηλή ζήτηση και ποσοστά αποφοίτησης σχεδόν μηδενικά. Εντατικά θα μελετηθούν οι σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Ιχθυοκαλλιεργειών, Υδατοκαλλιεργειών, Ανθοκομίας, Βιολογικών Καλλιεργειών και άλλες που στέκονται... ασθενώς στον χάρτη των τεχνολογικών ιδρυμάτων, και οι περισσότερες από αυτές θα κλείσουν.
Το σχέδιο «Αθηνά» για λουκέτο σε 150 σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ
Δεκάδες τμήματα, διάσπαρτα από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αντοχών τους! Ηδη στο φετινό μηχανογραφικό έπαψαν να υφίστανται 11 σχολές των ΤΕΙ. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα ως προς τη στρέβλωση της αποστολής των ΤΕΙ, τα οποία τείνουν να υιοθετήσουν το ακαδημαϊκό προφίλ του πανεπιστημιακού τομέα», αναφέρει χαρακτηριστικά Εκθεση του Υπ. Παιδείας.
3. Τα πρώτα λουκέτα
Συμφωνα με τα στοιχεία των Εκθέσεων της ΑΔΙΠ και του ΟΟΣΑ, είναι δεκάδες οι όμοιες σχολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν 22 Παιδαγωγικά τμήματα, 32 σχολές Πληροφορικής, 14 Γεωπονίας, 14 Θεάτρου, 21 σχολές Αρχιτεκτονικής, 36 Οικονομικά τμήματα και 50 τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων! Ετσι λοιπόν το πρώτο βήμα εξορθολογισμού αποφασίστηκε να γίνει με τα Πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.
Παλαιότερες μελέτες, ως προς αυτά τα ΑΕΙ, κατέληγαν στο ότι, τα δύο Τμήματα του Παν. Στερεάς Ελλάδας θα μπορούσαν ενδεχομένως να ενσωματωθούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λόγω ύπαρξης συναφών Τμημάτων σε αυτά, ενώ οι σχολές του Δυτικής Ελλάδας θα μπορούσαν να επανέλθουν στο Παν. Ιωαννίνων. Στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Τα Τμήματα της Φλώρινας ενσωματώνονται εύκολα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα δύο Τμήματα Μηχανικών στην Κοζάνη δεν έχουν υποδομές και δεν θεωρούνται βιώσιμα. Πάντως ο εξορθολογισμός των ΑΕΙ-ΤΕΙ θα βασιστεί σε τρεις συνιστώσες:
  • Στη Θεματική, όπου θα συγχωνευθούν τμήματα για να αποτελέσουν στη συνέχεια διευρυμένες ακαδημαϊκές μονάδες.
  • Στη χωροταξική συνιστώσα, που θα σημάνει μετακινήσεις πολλών «αδύναμων» σχολών προς σχολές ελκυστικότερες, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.
  • Στη Διοικητική, όπου ολόκληρα ΑΕΙ θα ενσωματωθούν σε άλλα με παρόμοια θεματική κατεύθυνση.
4. Στο κόκκινο... 150 σχολές
Ο ανασχεδιασμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που είναι προ των πυλών, θα περικόψει δραστικά το πλήθος των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Σήμερα λειτουργούν 24 ΑΕΙ σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις. Συνολικά υπάρχουν περισσότερα από 590 τμήματα. Από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν περίπου 100 νέα Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, λόγω της χρηματοδότησης από την ΕΕ. Πολλά εξ αυτών δεν έχουν σαφές γνωστικό αντικείμενο.
Από τα πανεπιστήμια, όσα βρίσκονται σε Αττική, Πάτρα, Iωάννινα, Κέρκυρα και Χανιά λειτουργούν σε μία πόλη, ενώ τα υπόλοιπα «απλώνονται» σε δύο έως έξι πόλεις. Η αποτίμηση του χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας κατέδειξε αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων και κατακερματισμό που ξεπερνά το 60% των σχολών!
Δραστική μείωση εισακτέων
Στο μηχανογραφικό δελτίο του 2013, θα αποτυπωθούν οι ριζικές μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση.
Οι δραστικές περικοπές ακόμη και ολόκληρων ΑΕΙ θα μικρύνουν πολύ το δελτίο υποψηφίων, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά εκπαιδευτικά χρονικά, όπου η τάση ήταν το άπλωμα και όχι το συμμάζεμα των τμημάτων.
Πρώτοι που θα πληγούν, είναι όσοι έχουν επιλέξει να σπουδάσουν σε σχολές που βρίσκονται ή θα βρεθούν...στο κόκκινο.
Προβλέψεις
Αναλόγως με τις τελικές αποφάσεις για το κλείσιμο ή τη συγχώνευση σχολών, θα υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τον αριθμό των ήδη φοιτούντων σε υπό κατάργηση πανεπιστήμια και τμήματα.
Αλλωστε η κατάργηση ή η συγχώνευση των ΑΕΙ δεν θα σημάνει αυτόματα και τη διακοπή των σπουδών των φοιτητών.
Η μεταφορά τους σε ομοειδή επιστημονικά αντικείμενα, των πανεπιστημίων υποδοχής, είναι ένας τρόπος να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Γεγονός είναι όμως ότι ανάμεσα στα ακαδημαϊκά ή κοινωνικά κριτήρια τα οποία θα αναζητήσει η ομάδα εργασίας της ΑΔΙΠ και του υπ. Παιδείας θα είναι και ο αριθμός των φοιτητών-σπουδαστών στα υπό λουκέτο ιδρύματα. Οσον αφορά τα δεκάδες ΤΕΙ που αναμένεται να...κοπούν οριστικά από το χάρτη, αυτά είναι ήδη απαξιωμένα από τους σπουδαστές τους, εδώ και χρόνια.
Οι περισσότερες σχολές δεν έλκουν καθόλου υποψηφίους ή έλκουν κάποιους ως τρίτη και τέταρτη επιλογή τους. Μοιραία ο τυφώνας των αλλαγών θα συμπαρασύρει και τον αριθμό των εισακτέων, που θα μειωθεί δραστικά, από το επόμενο κιόλας έτος, για να φθάσει σε ποσοστά παρόμοια με τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ.
Η εκθεση
Τι προτείνει ο ΟΟΣΑ για το «κούρεμα» των σχολών
Το ελληνικό σύστημα ανώτερης εκπαίδευσης αποτελείται από πολλά μικρότερα, ιδιαιτέρως κατακερματισμένα τμήματα με υψηλά επίπεδα αλληλοεπικάλυψης. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά επίπεδα:
Εντός περιφερειών: η Ελλάδα έχει παρουσιάσει αύξηση ιδρυμάτων, αλλά ακόμα σημαντικότερο στοιχείο ως προς την αποδοτικότητα είναι ότι τόσο τα πανεπιστήμια όσο και τα ΤΕΙ έχουν δημιουργήσει παραρτήματα, συχνά με ένα ή δύο τμήματα μόνο, σε μικρές πόλεις εντός των περιφερειών τους.
Στο πλαίσιο ομοίων επιστημονικών κλάδων: προγράμματα πτυχίων σε συγκεκριμένες επιστήμες και επαγγέλματα έχουν διασπαστεί σε μικρότερα προγράμματα, που διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους, ενδεχομένως για να δικαιολογηθεί η δημιουργία νέων τμημάτων και ο αυξημένος αριθμός ακαδημαϊκών θέσεων.
Τα παραδείγματα
Εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο, οι ιθύνοντες του ΟΟΣΑ προχωρούν στην ανάδειξη χαρακτηριστικών παραδειγμάτων, για τους ομοειδείς επιστημονικούς κλάδους, που βρίσκονται διάσπαρτοι και χωρίς λόγο ύπαρξης στα ελληνικά ΑΕΙ:
  • Στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δύο χωριστά τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ένα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στις Σέρρες).
  • Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπάρχει ένα Τμήμα Οικονομικών και ένα Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Επιπλέον, στο ίδιο Πανεπιστήμιο υπάρχει ένα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και ένα άλλο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.
  • Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, υπάρχει ένα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και ένα Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης.
  • Στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Διοίκησης Διαδικασιών (βρίσκεται στην Εδεσσα) και Διοικητικής Τεχνολογίας (βρίσκεται στη Νάουσα).
  • Στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.
  • Στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου υπάρχουν τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών και επίσης Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Δεν άντεξε η Εθνική μας στο Πόλο στον πρώτο της αγώνα!

Ελλάδα - Κροατία 6-8



Δεν άντεξε η Εθνική μας και στον πρώτο αγώνα και γνώρισε την ήττα με 6-8. Αρκετά καλή εμφάνιση στα τρία πρώτα 8λεπτα η οποία «χάλασε» στην τελευταία περίοδο και η εθνική μας δέχθηκε τρία γκολ χωρίς να μπορεί να αντιδράσει ουσιαστικά, το μόνο που κατάφερε ήταν ένα γκολ ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ελπίζουμε να προχωρήσει με θετικά αποτελέσματα στη συνέχεια.

Άγγλος βουλευτής για Τελετή Έναρξης: «αριστερή πολυπολιτισμική μ@λ@κία»


Ο συντηρητικός βουλευτής της Μ. Βρετανίας, Aidan Burley, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών καθώς έδειξε την έντονη δυσφορία του για την τελετή έναρξης την οποία χαρακτήρισε

"αριστερή πολυπολιτισμική μπούρδα ακόμα χειρότερη και από του Πεκίνου, της πρωτεύουσας του κομμουνισμού" όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν έχει και τόσο άδικο καθώς ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα είχε η εικόνα του μαύρου βιομήχανου ανάμεσα στους λευκούς βιομήχανους (στην αρχή όταν γίνονταν αναπαράσταση της βιομηχανικής επανάστασης), ή η σμίλευση των ολυμπιακών κύκλων από λευκούς και όχι από τους μαύρους και τους ινδούς που ξεψύχησαν σαν δούλοι στα βρετανικά εργοστάσια, η ο τραγέλαφος με τη Μαίρη Πόπινς να περιθάλπει μαυράκι στο νοσοκομείο "Gosh" (το πρώτο παιδιατρικό νοσοκομείο που άνοιξε στο Λονδίνο το 1852)...

Λογικό με αυτά που έβλεπε να ζητάει να ξεκινήσει η παρέλαση ή να επιστρέψουν τα Red Arrows και ο Σαίξπηρ

 

http://dexiextrem.blogspot.gr

Τελεσίγραφο Πούτιν. "Κανείς δεν θα ελέγξει τα ρωσικά πλοία στην Μεσόγειο"

UdaloyXL
Μετά τις ευρωπαϊκές και νατοϊκές ανακοινώσεις περί κυρώσεων και ελέγχων σε ότι πάει να εισαχθεί στην Συρία, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι κανείς δεν θα ελέγξει πλοίο με ρωσική σημαία. Στέλνουν μάλιστα κι άλλο πλοίο στην Μεσόγειο κλάσσεως Udaloy, to Μarshal Shaposhnikov.

"Δεν θα εξετάσουμε αιτήματα ούτε θα δώσουμε την συγκατάθεσή μας σε έρευνες πλοίων με ρωσική σημαία, αλλά ούτε και στην εφαρμογή άλλων περιοριστικών μέτρων ως προς αυτά", είπε  σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς σε μία εξέλιξη που ουσιαστικά αποτελεί τελεσίγραφο στην Δύση.

AN Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ , ΛΙΓΑ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ
(ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ)
ΟΛΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
(ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΧΟΖΕΒΙΤΗΣ)



Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Macedonia at the opening ceremony of Olympic Games - Η Μακεδονία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων

Η Μακεδονία στην εκδήλωση έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων...
Macedonia at the opening ceremony of the Olympic Games..



Olympic Games 2004 - Athens(Hellas)

Macedonia - Hellas

Χαζή η Παπαχρήστου, έξυπνοι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Τατσόπουλο


Την άποψή του για τον πρόσφατο αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασε εκ νέου μέσω Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος.
«Εντάξει. Θα σας πω συνοπτικά τη γνώμη μου», έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε, σχολιάζοντας με ένα διόλου κολακευτικό μήνυμα την ελληνίδα αθλήτρια…
«Η Βούλα Παπαχρήστου είναι μια χαζή νέα κοπέλα που – όπως πολλές χαζές νέες κοπέλες (και αγόρια επίσης)- ενστερνίζεται διάφορες ρατσιστικές κι εθνικιστικές μαλακίες», έγραψε και στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική και στην Επιτροπή που την απέκλεισε από τους Αγώνες εξαιτίας του επίμαχου tweet που έκανε: «Η Επιτροπή που την απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς είναι ακόμη πιο χαζή, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, διότι κατόρθωσε να μεταμορφώσει μια χαζή νέα κοπέλα σε μια εν δυνάμει εθνική ηρωίδα».
«Εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό να μεταμορφώνουμε τους χαζούς σε ήρωες, θα διεκδικήσουμε επάξια από αυτούς την υψηλότερη θέση στο βάθρο της ηλιθιότητας», κατέληξε ο Πέτρος Τατσόπουλος.
Αυτός είναι ο κύριος Τατσόπουλος. Όσοι τον ψηφίσατε βγάλτε τα συμπεράσματα σας! 

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες



Σας παρουσιάζουμε τις ακριβείς ώρες και ημερομηνίες που ο κάθε Ελληνας αθλητής θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


  

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών: 


Παρασκευή 27/07 

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ 

15:00 Προκριματικά: ατομικό (Γ) [Ευαγγελία Ψάρρα] 


Σάββατο 28/07 

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 

13:00 Προκριματικά (Α) [Βασίλης Τσολακίδης, Βλάσης Μάρας] 

17:30 Προκριματικά (Α) [Βασίλης Τσολακίδης, Βλάσης Μάρας] 

22:00 Προκριματικά (Α) [Βασίλης Τσολακίδης, Βλάσης Μάρας] 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

12:00 Προκριματικά: 400μ μικτή ατομική (Α) [Γιάννης Δρυμωνάκος] 

12:34 Προκριματικά: 100μ πεταλούδα (Γ) [Κριστέλ Βουρνά] 

13:53 Προκριματικά: 100μ πρόσθιο (Α) [Παναγιώτης Σαμιλίδης] 

14:11 Προκριματικά: 4x100μ ελεύθερο (Γ) [Νέρι Νιανγκουάρα, Νόρα Δράκου, Κριστέλ Βουρνά, Θεοδώρα Γιαρένη, Μάρθα Μάτσα] 

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ 

14:00 Προκριματικά: δίκωπος (Α) [Απόστολος Γκουντούλας, Νίκος Γκουντούλας] 

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ 

23:00 Προκριματικά (Γ): Μαρία Τσιαρτσιάνη/Βίκυ Αρβανίτη vs. Κουν/Τσούμκερ (Ελβετία) 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ 

12:00 Αγώνας σε δημόσιο δρόμο (Α) [Γιάννης Ταμουρίδης] 


Κυριακή 29/07 

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 

11:30 Προκριματικά (Γ) [Βάσω Μιλλούση] 

13:15 Προκριματικά (Γ) [Βάσω Μιλλούση] 

16:45 Προκριματικά (Γ) [Βάσω Μιλλούση] 

18:30 Προκριματικά (Γ) [Βάσω Μιλλούση] 

22:00 Προκριματικά (Γ) [Βάσω Μιλλούση] 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

14:00 Finn (Α) [Γιάννης Μιτάκης] 

15:35 Star (Α) [Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας] 

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ 

15:30 Προκριματικά: C1 (Α) [Χρήστος Τσακμάκης] 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

13:00 Προκριματικά: 100μ ύπτιο (Α) [Άρης Γρηγοριάδης] 

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ 

12:40 Προκριματικά: διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (Γ) [Αλεξάνδρα Τσιάβου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου] 

13:10 Προκριματικά: διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (Α) [Λευτέρης Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδάνης] 

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ 

15:30 2ος γύρος: μονό (Α) [Καλλίνικος Κρεάνγκα] 

17:30 2ος γύρος: μονό (Α) [Παναγιώτης Γκιώνης] 

ΠΟΛΟ 

12:00 Προκριματικά (Α): Ελλάδα - Κροατία 

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ 

11:00 Προκριματικά: αεροβόλο πιστόλι 10μ (Γ) [Αθηνά Δούκα] 


Δευτέρα 30/07 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

14:00 49er (Α) [Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατεινιώτης] 

14:00 Laser (Α) [Βαγγέλης Χειμώνας] 

14:05 Laser Radial (Γ) [Άννα Αγραφιώτη] 

16:00 Finn (Α) [Γιάννης Μιτάκης] 

16:05 Star (Α) [Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας] 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

12:21 Προκριματικά: 200μ πεταλούδα (Α) [Στέφανος Δημητριάδης, Γιάννης Δρυμωνάκος] 

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ 

12:40 Προκριματικά: τετράκωπος (Α) [Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Χρήστου] 

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ 

18:30 Προκριματικά (Γ): Μαρία Τσιαρτσιάνη/Βίκυ Αρβανίτη vs. Βάσινα/Βοζακόβα (Ρωσία) 

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ 

11:00 Προκριματικά: σκιτ (Α) [Ευθύμης Μίτας] 

12:00 Προκριματικά: σκιτ (Α) [Νίκος Μαυρομάτης]ΤΖΟΥΝΤΟ 

11:30 Γύρος των "32": -57κ (Γ) [Ιουλιέτα Μπουκουβάλα] 


Τρίτη 31/07 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

14:00 49er (Α) [Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατεινιώτης] 

14:00 Finn (Α) [Γιάννης Μιτάκης] 

14:00 RS:X (Α) [Βύρων Κοκκαλάνης] 

14:00 Laser Radial (Γ) [Άννα Αγραφιώτη] 

14:05 Star (Α) [Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας] 

16:00 RS:X (Γ) [Αγγελική Σκαρλάτου] 

16:00 Laser (Α) [Βαγγέλης Χειμώνας] 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

12:00 Προκριματικά: 100μ ελεύθερο (Α) [Κρίστιαν Γκολομέεβ] 

12:40 Προκριματικά: 200μ πρόσθιο (Α) [Παναγιώτης Σαμιλίδης] 

ΠΟΛΟ 

17:30 Προκριματικά (Α): Ελλάδα - Ιταλία 


Τετάρτη 01/08 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

14:00 49er (Α) [Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατεινιώτης] 

14:00 RS:X (Α) [Βύρων Κοκκαλάνης] 

14:00 Laser Radial (Γ) [Άννα Αγραφιώτη] 

14:05 Laser (Α) [Βαγγέλης Χειμώνας] 

16:00 RS:X (Γ) [Αγγελική Σκαρλάτου] 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

12:00 Προκριματικά: 100μ ελεύθερο (Γ) [Νέρι Νιανγκουάρα] 

13:06 Προκριματικά: 200μ μικτή ατομική (Α) [Ανδρέας Βαζαίος] 

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ 

11:00 Προκριματικά (Γ): Μαρία Τσιαρτσιάνη/Βίκυ Αρβανίτη vs. Τζανγκ Ξι/Ξούε (Κίνα) 

ΞΙΦΑΣΚΙΑ 

16:10 Γύρος των "32": σπάθη ατομικό (Γ) [Βάσω Βουγιούκα] 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ 

16:15 Ατομική χρονομέτρηση (Α) [Γιάννης Ταμουρίδης] 

ΤΖΟΥΝΤΟ 

11:30 Γύρος των "32": 90κ (Α) [Ηλίας Ηλιάδης] 


Πέμπτη 02/08 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

14:00 49er (Α) [Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατεινιώτης] 

14:00 470 (Α) [Παναγιώτης Καμπουρίδης, Στάθης Παπαδόπουλος] 

14:00 Finn (Α) [Γιάννης Μιτάκης] 

14:05 Star (Α) [Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας] 

16:00 RS:X (Γ) [Αγγελική Σκαρλάτου] 

18:00 RS:X (Α) [Βύρων Κοκκαλάνης] 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

12:00 Προκριματικά: 50μ ελεύθερο (Α) [Γιάννης Καλάργαρης] 

13:14 Προκριματικά: 100μ πεταλούδα (Α) [Στέφανος Δημητριάδης] 

ΠΟΛΟ 

13:20 Προκριματικά (Α): Καζαχστάν - Ελλάδα 


Παρασκευή 03/08 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

14:00 Finn (Α) [Γιάννης Μιτάκης] 

14:00 Laser (Α) [Βαγγέλης Χειμώνας] 

14:05 Star (Α) [Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας] 

14:05 470 (Α) [Παναγιώτης Καμπουρίδης, Στάθης Παπαδόπουλος] 

15:30 49er (Α) [Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατεινιώτης] 

15:35 Laser Radial (Γ) [Άννα Αγραφιώτη] 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

12:00 Προκριματικά: 50μ ελεύθερο (Γ) [Νέρι Νιανγκουάρα, Νόρα Δράκου] 

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ 

21:00 1ος γύρος: ομαδικό (Α) [Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης] 

ΣΤΙΒΟΣ 

12:00 Προκριματικά: σφαιροβολία (Α) [Μιχάλης Σταματόγιαννης] 

12:05 Έπταθλο (Γ): 100μ εμπόδια [Σοφία Υφαντίδου] 

12:25 Προκριματικά: τριπλούν (Γ) [Αθανασία Πέρρα, Νίκη Πανέττα] 

13:15 1ος γύρος: 400μ εμπόδια (Α) [Περικλής Ιακωβάκης] 

13:15 Έπταθλο (Γ): ύψος [Σοφία Υφαντίδου] 

13:20 Προκριματικά: σφυροβολία (Α) [Αλέξανδρος Παπαδημητρίου] 

21:00 Έπταθλο (Γ): σφαιροβολία [Σοφία Υφαντίδου] 

21:05 1ος γύρος: 100μ (Γ) [Μαρία Μπελιμπασάκη] 

21:50 Προκριματικά: μήκος (Α) [Λούης Τσάτουμας] 

22:45 Έπταθλο (Γ): 200μ [Σοφία Υφαντίδου] 


Σάββατο 04/08 

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ 

17:30 Γκρουπ Β: 94κ (Α) [Δαυίδ Καβελασβίλι] 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

14:00 Laser (Α) [Βαγγέλης Χειμώνας] 

14:00 RS:X (Γ) [Αγγελική Σκαρλάτου] 

14:05 Laser Radial (Γ) [Άννα Αγραφιώτη] 

16:00 470 (Α) [Παναγιώτης Καμπουρίδης, Στάθης Παπαδόπουλος] 

16:00 RS:X (Α) [Βύρων Κοκκαλάνης] 

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ 

12:00 1ος γύρος: ομαδικό (Α) [Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης] 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ 

12:00 Προκριματικά: σπριντ (Α) [Ζαφείρης Βολικάκης] 

ΠΟΛΟ 

16:10 Προκριματικά (Α): Ελλάδα - Ισπανία 

ΣΤΙΒΟΣ 

12:05 Έπταθλο (Γ): μήκος [Σοφία Υφαντίδου] 

12:20 Προκριματικά: επί κοντώ (Γ) [Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Στέλλα - Ηρώ Λεδάκη] 

13:40 Έπταθλο (Γ): ακοντισμός [Σοφία Υφαντίδου] 

19:00 20χλμ βάδην (Α) [Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ] 

22:35 Έπταθλο (Γ): 800μ [Σοφία Υφαντίδου] 


Κυριακή 05/08 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

14:00 49er (Α) [Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατεινιώτης] 

14:00 RS:X (Γ) [Αγγελική Σκαρλάτου] 

15:00 Αγώνας μεταλλίων: Star (Α) [Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας] 

16:00 Αγώνας μεταλλίων: Finn (Α) [Γιάννης Μιτάκης] 

16:00 RS:X (Α) [Βύρων Κοκκαλάνης] 

ΣΤΙΒΟΣ 

13:00 Μαραθώνιος (Γ) [Κωνσταντίνα Κεφαλά] 

21:05 Προκριματικά: ύψος (Α) [Κώστας Μπανιώτης] 

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

17:00 Ντουέτο: τεχνικό πρόγραμμα [Δέσποινα Σολωμού, Ευαγγελία Πλατανιώτη] 


Δευτέρα 06/08 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

14:00 470 (Α) [Παναγιώτης Καμπουρίδης, Στάθης Παπαδόπουλος] 

15:00 Αγώνας μεταλλίων: Laser Radial (Γ) [Άννα Αγραφιώτη] 

16:00 Αγώνας μεταλλίων: Laser (Α) [Βαγγέλης Χειμώνας] 

17:00 49er (Α) [Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατεινιώτης] 

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ 

21:00 Προκριματικά: αναπηδητήρας 3μ (Α) [Στέφανος Παπαρούνας] 

ΠΟΛΟ 

13:20 Προκριματικά (Α): Ελλάδα - Αυστραλία 

ΣΤΙΒΟΣ 

21:20 1ος γύρος: 200μ (Γ) [Μαρία Μπελιμπασάκη] 

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

17:00 Ντουέτο: ελεύθερο πρόγραμμα [Δέσποινα Σολωμού, Ευαγγελία Πλατανιώτη] 


Τρίτη 07/08 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

14:00 470 (Α) [Παναγιώτης Καμπουρίδης, Στάθης Παπαδόπουλος] 

15:00 Αγώνας μεταλλίων: RS:X (Α) [Βύρων Κοκκαλάνης] 

16:00 Αγώνας μεταλλίων: RS:X (Γ) [Αγγελική Σκαρλάτου] 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ 

12:00 1ος γύρος: κέιριν (Α) [Χρήστος Βολικάκης] 

ΣΤΙΒΟΣ 

12:00 Προκριματικά: ακοντισμός (Γ) [Σάβα Λίκα] 

12:10 1ος γύρος: 110μ εμπόδια (Α) [Κώστας Δουβαλίδης] 

13:50 1ος γύρος: 200μ (Α) [Λυκούργος Τσάκωνας] 


Τετάρτη 08/08 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

15:00 Αγώνας μεταλλίων: 49er (Α) [Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατεινιώτης] 

ΣΤΙΒΟΣ 

12:00 Προκριματικά: επί κοντώ (Α) [Κώστας Φιλιππίδης] 

13:35 1ος γύρος: 800μ (Γ) [Ελένη Φιλάνδρα] 

21:05 Προκριματικά: ακοντισμός (Α) [Σπύρος Λεμπέσης] 


Πέμπτη 09/08 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

15:00 Αγώνας μεταλλίων: 470 (Α) [Παναγιώτης Καμπουρίδης, Στάθης Παπαδόπουλος] 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 

14:00 Τελικός: 10χλμ (Γ) [Μαριάννα Λυμπερτά] 

ΠΑΛΗ 

15:00 Προκριματικά: 55κ ελευθέρα (Γ) [Μαρία Πρεβολαράκη] 

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 

16:50 Προκριματικά: ανσάμπλ [Βούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βασιλεία Ζάχου, Ευδοκία Λουγκάγκου, Αλεξία Κυριαζή] 

ΣΤΙΒΟΣ 

11:30 Προκριματικά: ύψος (Γ) [Αντωνία Στεργίου] 


Παρασκευή 10/08 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 

14:00 Τελικός: 10χλμ (Α) [Σπύρος Γιαννιώτης] 

ΠΑΛΗ 

15:00 Προκριματικά: 74κ ελευθέρα (Α) [Όλεγκ Μοτσάλιν] 

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 

16:50 Προκριματικά: ανσάμπλ [Βούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βασιλεία Ζάχου, Ευδοκία Λουγκάγκου, Αλεξία Κυριαζή] 


Σάββατο 11/08 

ΣΤΙΒΟΣ 

11:00 Τελικός: 50χλμ βάδην (Α) [Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ] 

19:00 Τελικός: 20χλμ βάδην (Γ) [Δέσποινα Ζαπουνίδου] 

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ 

11:15 Προκριματικά: +80κ (Α) [Αλέξανδρος Νικολαΐδης] 

Κυριακή 12/08 

ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ 

15:30 Τελικός (Α) [Περικλής Ηλίας] 

ΣΤΙΒΟΣ 

13:00 Μαραθώνιος (Α) [Κώστας Πούλιος]

πηγή : contra.gr