Πεθαίνω ξανά - Β. Μπουλούμπασης | mithikos.gr [Music 2012] _ Σύντομα κοντά σας

Έρχεται το νέο τραγούδι του Βασίλη Μπουλούμπαση "Πεθαίνω ξανά"...(Διαβάστε περισσότερα)

Μολύβι-γραφίδα για i-phone και i-pad ετοιμάζει η Apple;

Μέχρι τώρα η Apple απέρριπτε μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο να διαθέσει στο εμπόριο κάποια γραφίδα για τα προϊόντα της....(Διαβάστε περισσότερα)

Mithikos LIVE

mithikos.gr

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Ανδρέας ο άνεργος ξαναχτυπά...εν όψει εκλογών


Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Βρες εδώ που ψηφίζεις!


Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και πατώντας το ειδικό link «ΕΚΛΟΓΕΣ 2012» μπορεί ο καθένας να βρει το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζει πληκτρολογώντας τα ζητούμενα προσωπικά του στοιχεία.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο Πάνος Κιάμος κάνει το πρώτο τρισδιάστατο video clip στην Ελλάδα!



Ο δημοφιλής τραγουδιστής πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, αφού το νέο του video clip για το τραγούδι "Κρύσταλλα" θα έχει τρισδιάστατη εικόνα, κάτι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Δέδες, Art Director του νέου video clip, την πρόταση έκανε ο ίδιος ο Πάνος Κιάμος, αφού είναι άνθρωπος που πάντα ψάχνει κι επιζητεί το καλύτερο στη δουλειά του. Υπέβαλε την πρόταση του στην εταιρεία, ενώ δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει ενεργά στη δημιουργία του video clip.

Στο video clip συμμετέχει και η Ελευθερία Στάμου, η πρώτη μπαλαρίνα της λυρικής σκηνής. Παρ' όλη τη δουλειά που έγινε, για το σωστό τρισδιάστατο αποτέλεσμα, μόνο στα δύο βασικά ρεφραίν του τραγουδιού βλέπουμε 3D εικόνα. Ο λόγος είναι πως ο Πάνος Κιάμος δεν ήθελε να αναγκάσει τους θαυμαστές του να προμηθευτούν τα ειδικά γυαλιά για να μπορέσουν να δουν το video clip. Επίσης, το αποτέλεσμα δε θα εστιάζεται στον τραγουδιστή, αλλά στην εικόνα και θα είναι όσο το δυνατόν πιο δωρικό γίνεται.




Τρίτη 24 Απριλίου 2012

EKTAKTO: Δείτε τι είπε πριν λίγο ο Κώστας Καραμανλής


Δείτε τι δήλωσε πριν λίγο ο Κώστας Καραμανλής:


«Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης. Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ..ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας. Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά. Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας. Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».

I am Hellene - το video που θα διαδώσετε αστραπιαία αυτές τις μέρες

ΔΕΙΤΕ το εξαιρετικό βιντεο I am Hellene μέσα από τον mithikos:

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Στον Σαμαρά αύριο η Ντόρα!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του mithikos στη Λαμία θα βρεθεί την Κυριακή και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία θα μιλήσει σε φίλους του κόμματος στις 19:30 σε αίθουσα του ξενοδοχείου "ΣΑΜΑΡΑΣ" στην πλατεία Αθ. Διάκου στη Λαμία.

Στο πόδι είναι και η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας εν όψει της επίσκεψης.

Σήμερα αρκετά γιουχαϊσματα άρπαξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Φθιωτική πρωτεύουσα καθώς η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους με αποτέλεσμα εξαγριωμένοι οδηγοί να έχουν κατέβει από τα οχήματα τους και να γιουχάρουν και να βρίζουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ την ώρα που διερχόταν. Την οργή των οδηγών ένιωσε και ο τροχονόμος που άκουσε και αυτός τα παράπονα κατά του Βενιζέλου.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Χάρις Αλεξίου και Μανώλης Μητσιάς μιλούν για τον Μητροπάνο_video

Χάρις Αλεξίου και Μανώλης Μητσιάς, δύο μεγάλοι καλλιτέχνες, συνεργάτες του Δημήτρη Μητροπάνου μιλούν για αυτόν στον ΣΚΑΙ.
Η Χάρις Αλεξίου έκανε λόγο για τη λεβεντιά και τον καθαρό του χαρακτήρα, ενώ σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκε και ο Μανώλης Μητσιάς, αναφέροντας πως πάνω από όλα έχασε ένα φίλο, που ήταν πολύ φιλότιμος και έχει να θυμάται μόνο καλές στιγμές.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ_Mithikos



Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Σίγησε και ο τελευταίος - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

Η μέρα σήμερα δεν είναι σαν τις άλλες.

Το ζεϊμπέκικο του Αρχάγγελου

Ξυπνάω το πρωί, παίρνω το πρωινό μου και ανοίγω τον υπολογιστή. Λέω άντε να ανοίξει να βάλω λίγο Μητροπάνο για να πάει καλά η μέρα. Μπαίνω στο facebook ανοίγω την αρχική μου σελίδα και βλέπω μπροστά στην οθόνη μια δημοσίευση ενός φίλου με ένα τραγούδι του Μητροπάνου και από πάνω έγραφε «Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για οσα εδωσε στο ελληνικο τραγουδι......
Καλο ταξιδι..........». 


Δεν το πίστεψα ότι μπορεί να έχει φύγει. Μπαίνω στη σελίδα του Αθηναικού Πρακτορείου ειδήσεων και διαβάζω:

Έφυγε από τη ζωή ο Δ. Μητροπάνος
Τρίτη, 17 Απριλίου, 2012 
Από οξύ πνευμονικό οίδημα εξέπνευσε σήμερα σε ηλικία 64 ετών ο τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος. 
Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, αναφέρεται:
«Ο ασθενής Δημήτριος Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμέτων. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια.
Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή».
Ένα μούδιασμα κυριαρχεί...
Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ο Δημητροπάνος, όπως τον λέγαμε παιδιά με την παρέα, έφυγε!


Αντίο και καλό ταξίδι. Να είσαι περήφανος εκεί πάνω που έκανες έναν ολόκληρο λαό να χορέψει και να σιγοτραγουδήσει τα τραγούδι σου. Ευχαριστούμε και θα σε θυμόμαστε μέσα από τα τραγούδια σου.


Υ.Γ:Ένα χρόνο ακριβώς πριν 17/4/2011 είχε φύγει ο Νίκος Παπάζογλου.



ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ






ο Mithikos θα ξεκινήσει αφιέρωμα στο μεγάλο αυτό άνθρωπο και τραγουδιστή.



Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Χριστός Ανέστη!

Χριστός Ανέστη σε όλους! Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλους. Να σηματοδοτήσει την Ανάσταση της Ελλάδας και των Ελλήνων. Το Άγιο Φως να φωτίσει όλον τον κόσμο και να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Στο αυτόφωρο θα οδηγούνται οι καταληψίες από δω και στο εξής!


«Σκληραίνουν» τη στάση τους οι εισαγγελείς απέναντι στις καταλήψεις των κάθε είδους δημόσιων υπηρεσιών όπως ΑΕΙ, κ.λπ., καθώς, πέρα από τις αυτεπάγγελτες διώξεις, στις σοβαρότερες περιπτώσεις θα τηρείται όχι μόνο αυτόφωρη διαδικασία, αλλά θα ελέγχεται ποινικά και η τυχόν ευθύνη των υπαλλήλων ή κρατικών λειτουργών (π.χ. πανεπιστημιακών) για την ανοχή τους απέναντι στην κατάληψη, τη μη συνεργασία για τη διακοπή της, κ.λπ.

Μάλιστα ειδικά για τους χώρους των πανεπιστημίων είναι απολύτως συμβατές όλες αυτές οι εισαγγελικές ενέργειες (αυτεπάγγελτες διώξεις, αυτόφωρο, έλεγχος ευθύνης πρυτανικών αρχών κ.λπ.), αφού έχει πλέον καταργηθεί το ακαδημαϊκό άσυλο με τον ν. 4009/11, όπως επισημαίνεται σε σχετική εισαγγελική εγκύκλιο.
Με την εγκύκλιο, που απέστειλε προς όλες τις εισαγγελικές αρχές της χώρας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες δίνει οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιδρούν εισαγγελείς και αστυνομικοί απέναντι στο φαινόμενο που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια -όπως τονίζει- να γίνεται κατάληψη χώρων όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η λειτουργία τους ή να διαταράσσεται η ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας.
Στην εισαγγελική εγκύκλιο τονίζεται ότι με την κατάληψη στοιχειοθετείται το αδίκημα της διατάραξης της οικιακής ειρήνης και η σχετική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως, για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών.
Ο Εισαγγελέας ΑΠ τονίζει προς τους εισαγγελείς της χώρας ότι είναι αυτονόητη η άμεση παρέμβασή τους, ώστε μέσω των αστυνομικών αρχών να βεβαιωθεί η διάπραξη του αδικήματος και να εξακριβωθούν τα στοιχεία των καταληψιών.
Στις καταλήψεις είναι απαραίτητο να ζητούν οι εισαγγελείς από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών να διευκρινίζουν κρίσιμα για τη δίωξη στοιχεία, όπως π.χ. να δηλώνουν την αντίθεση των υπηρεσιών στην παραμονή των καταληψιών ή το γεγονός ότι διακόπτεται ή διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία τους.

 
Σκληρή στάση για τις καταλήψεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Μεγάλης διάρκειας ανοχή απέναντι στην κατάληψη από τους εκπροσώπους των υπηρεσιών στοιχειοθετεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος
Κατά τον Ιω. Τέντε πρέπει να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία σε σοβαρές περιπτώσεις, ιδίως όταν οι καταληψίες αρνούνται επίμονα να απομακρυνθούν, όταν οι καταλήψεις έχουν μεγάλη διάρκεια ή συνοδεύονται από άλλες παράνομες πράξεις (φθορές, κλοπές κ.λπ.).
Η στάση των εκπροσώπων των υπηρεσιών και των αρμοδίων υπαλλήλων πρέπει να αξιολογείται κάθε φορά, γιατί η μεγάλης διάρκειας ανοχή τους απέναντι στην κατάληψη ή η μη συνεργασία τους για τη διακοπή της στοιχειοθετεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Και τούτο διότι οι ίδιοι έχουν υποχρέωση να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη λειτουργία των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.
Με δεδομένο ότι πολλές καταλήψεις αφορούν πανεπιστημιακούς χώρους και παρατηρείται συχνά έλλειψη συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές, στην εισαγγελική εγκύκλιο επισημαίνεται ότι ο Ν. 4009/11 κατάργησε το ακαδημαϊκό άσυλο, ορίζοντας ότι για τις αξιόποινες πράξεις εντός των ΑΕΙ εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία.
Άρα το ίδιο ισχύει και για καταλήψεις όλων ανεξαιρέτως των καταστημάτων ή χώρων ΑΕΙ, καταλήγει ο εισαγγελέας ΑΠ.

Η εγκύκλιος:
"Τα τελευταία έτη παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της καταλήψεως διαφόρων χώρων στους οποίους στεγάζονται και λειτουργούν υπηρεσίες του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ. Αποτέλεσμα των καταλήψεων αυτών είναι η διακοπή της λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών ή η διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας. Η κατάληψη και η συνακόλουθη διακοπή λειτουργίας ή διατάραξη ενεργείται είτε με την παράνομη, δηλαδή παρά τη θέληση της υπηρεσίας είσοδο, είτε με τη νόμιμη είσοδο πολιτών στους παραπάνω χώρους και την εν συνεχεία άρνησή τους να τους εγκαταλείψουν, παρά την αντίθετη θέληση της υπηρεσίας, η οποία (θέληση) δηλώνεται από το νόμιμο εκπρόσωπο ή από αρμόδιο (εντεταλμένο) υπάλληλό της. Η αντίθετη θέληση μπορεί να είναι είτε ρητή είτε σιωπηρή, να συνάγεται δηλαδή συμπερασματικά από τη συμπεριφορά των εκπροσώπων των υπηρεσιών.

Από τις παραπάνω εναλλακτικές συμπεριφορές στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του πλημμελήματος της διατάραξης οικιακής ειρήνης υπό τη μορφή της παραγράφου 3 του άρθρου 334 ΠΚ.

Το έγκλημα αυτό, η πρόβλεψη του οποίου έγινε για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, διώκεται αυτεπαγγέλτως. Είναι, επομένως, αυτονόητη η παρέμβασή σας, μέσω των αστυνομικών αρχών, τόσο για τη βεβαίωση των εγκλημάτων όσο και για την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών τους. Στα πλαίσια αυτά πρέπει να ζητείται η συμβολή των προϊσταμένων των δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου : α) να διευκρινίζεται η συνδρομή κρίσιμων στοιχείων, όπως η δήλωση της αντιθέσεως των υπηρεσιών στην παραμονή των δραστών στους χώρους τους ή η διακοπή ή διατάραξη της ομαλής λειτουργίας τους και β) να εντοπίζεται η ταυτότητα των δραστών ή τουλάχιστον όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις, η οποία κατά κανόνα είναι γνωστή σε αυτούς.

Σε σοβαρές περιπτώσεις και ιδίως όταν οι δράστες αρνούνται επιμόνως να απομακρυνθούν ή οι καταλήψεις έχουν μεγάλη διάρκεια ή συνοδεύονται και από άλλες παράνομες πράξεις, όπως φθορές κλπ., επιβάλλεται να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Τέλος, η μεγάλης διάρκειας ανοχή των καταλήψεων από τους εκπροσώπους των υπηρεσιών ή τους αρμοδίους υπαλλήλους ή μη συνεργασία τους για τη διακοπή των καταλήψεων πρέπει να αξιολογείται προκειμένου να κρίνεται κάθε φορά αν συντρέχει περίπτωση παραβάσεως καθήκοντος (άρθρ. 259 του ΠΚ), αφού αυτοί έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν την ακώλυτη λειτουργία των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και το δημόσιο εν γένει συμφέρον.

Σημειωτέον ότι με την παράγραφο 3 του άρθρου 3 του Ν. 4009/11 καταργήθηκαν οι διατάξεις που καθιέρωναν το ακαδημαϊκό άσυλο, με την παράγραφο 2 δε του ίδιου άρθρου ορίσθηκε ότι στις αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία. Επομένως, όσα εκτίθενται ανωτέρω ισχύουν και για τις καταλήψεις όλων ανεξαιρέτως των καταστημάτων ή χώρων των Α.Ε.Ι.".

http://www.epikaira.gr/

Μεγάλο Σάββατο_Ανάσταση Κυρίου

Καλή Ανάσταση!



Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Μεγάλη Πέμπτη_Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, 
ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. 
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, 
ο των αγγέλων βασιλεύς. 
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, 
ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. 
Ράπισμα κατεδέξατο, 
ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. 
Ήλοις προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας. 
Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου. 
Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ. 
Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ορίστηκε η ημερομηνία για τις φοιτητικές εκλογές!


Μετά την ανακοίνωση των βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν στις 6 Μαΐου ήρθε και η πληροφόρηση για τις φοιτητικές εκλογές.


Η μέρα που θα γίνουν οι φοιτητικές εκλογές είναι η Τετάρτη 16 Μαΐου.

Μεγάλη Τετάρτη_Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω




Κατά την Μεγάλη Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση του γεγονότος της αλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. Επίσης φέρεται στη μνήμη μας, η σύγκλιση του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου τους, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως του Κυρίου, καθώς και τα σχέδια του Ιούδα για προδοσία του Διδασκάλου του.

Δύο μέρες πριν το Πάσχα, καθώς ο Κύριος ανέβαινε προς τα Ιεροσόλυμα, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι στου λεπρού Σίμωνα, τον πλησίασε μια πόρνη γυναίκα κι άλειψε το κεφάλι Του με πολύτιμο μύρο. Η τιμή του ήταν γύρω στα τριακόσια δηνάρια, πολύτιμο άρωμα και γι' αυτό οι μαθητές την επέκριναν και περισσότερο απ' όλους ο Ιούδας. Γνώριζαν οι μαθητές καλά πόσο μεγάλο ζήλο έδειχνε πάντοτε ο Χριστός για την ελεημοσύνη προς τους φτωχούς. Ο Χριστός όμως την υπερασπίσθηκε, για να μην αποτραπεί απ' το καλό της σκοπό. Ανέφερε μάλιστα και τον ενταφιασμό Του, προσπαθώντας να αποτρέψει τον Ιούδα από τη προδοσία, αλλά μάταια. Τότε απέδωσε στη γυναίκα την μεγάλη τιμή να διακηρύσσεται το ενάρετο έργο της σε ολόκληρο την οικουμένη.

Ο Ιερός Χρυσόστομος υποστηρίζει ότι δύο ήταν οι γυναίκες που άλειψαν με μύρο τον Κύριο. Οι τρεις πρώτοι Ευαγγελιστές αναφέρουν μια και την ίδια γυναίκα, που πήρε την ονομασία πόρνη. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης όμως κάνει λόγο για άλλη γυναίκα, αξιοθαύμαστη και σεμνή, τη Μαρία την αδελφή του Λαζάρου, που άλειψε τα άχραντα πόδια Του σκουπίζοντας τα με τις τρίχες των μαλλιών της.
 

Η στιγμή του σεισμού των 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία – Οι πρώτες εικόνες

Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά!

Ένας από τους ισχυρότερους σεισμούς που έχουν καταγραφεί στην ιστορία σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Ινδονησία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού είναι κοντά στον Άτσεx της Ινδονησίας σε θαλάσσια περιοχή.

Το μέγεθος του σεισμού είναι 8,7 Ρίχτερ αλλά και το επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο του Ινδικού Ωκεανού, σήμανε συναγερμό για τη δημιουργία τσουνάμι. Αρχικά ο σεισμός είχε ανακοινωθεί ότι έφτασε τα 8,9 Ρίχτερ όμως αργότερα είπαν πως ήταν 8,7.

Είναι επί της ουσίας στην ίδια περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός πριν οκτώ χρόνια σκορπώντας τον όλεθρο και το θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους (ο τελικός απολογισμός ήταν 186.983 νεκροί, 42.883 αγνοούμενοι, και πάνω από ένα εκατομμύριο άστεγοι).
Κάτοικοι της περιοχής βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους αναζητώντας καταφύγιο.





Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 308 μίλια νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπάντα Άτσεχ.

Οπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς, ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και τη νότια Ινδία.

Η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι δεν έχει πληροφορίες για καταστροφές από τον σεισμό ή για άνοδο της στάθμης του νερού. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στη μία ώρα Ελλάδος ο πρόεδρος της Ινδονησίας δήλωσε πως ναι μεν η χώρα είναι σε επιφυλακή, ωστόσο οι πιθανότητα τσουνάμι είναι μικρή.Πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης μάλιστα αναφέρουν ότι το κύμα που κατευθύνεται προς την περιοχή του Άτσεχ δεν θα ξεπεράσει τα 17 εκατοστά. 

Οι αρμόδιες ινδονησιακές αρχές απέστειλαν ομάδα διασωστών στην Άτσεχ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ινδονησίας δεν ύπαρχουν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες. 


Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Αυστραλία, τις Σεϋχέλλες, την Σομαλία, το Ομάν και την Νότια Αφρική, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης ήδη έχουν ενημερώσει τους κατοίκους στην ακτή Ανταμάν να εγκαταλείψουν την περιοχή υπό τον φόβο επερχόμενου τσουναμι. Η περιοχή είναι η ίδια που είχε πληγεί το 2004.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι της Ινδίας ανακοίνωσε ότι κύματα ύψους έξι μέτρων αναμένονται σε τμήματα της ανατολικής ακτής της χώρας, ενώ μικρότερα κύματα αναμένονται στα απομακρυσμένα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ.


Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του σεισμού όπως τις κατέγραψε τοπικό κανάλι:




Η περιοχή του Ειρηνικού πλήττεται συχνά από μεγάλους σεισμούς, ωστόσο ο μεγάλος κίνδυνος είναι το τσουνάμι, όπως στην περίπτωση του 2004. Ειδικά οι σεισμοί μεγέθους κοντά στα εννέα Ρίχτερ μπορούν να προκαλέσουν τσουνάμι ύψους πάνω από 10 μέτρα.

newsit.gr

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η Τσαπανίδου διέλυσε τον Παπακωνσταντίνου ζωντανά στο στούντιο! _video

Πρώτη φορά τόσο σκληρή επίθεση δημοσιογράφου στον κύριο Παπακωνσταντίνου για τη διακυβέρνηση της χώρας, τη δανειοδότηση από το Δ.Ν.Τ και τα «μέτρα διάσωσης».


Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Προπαγάνδα του MEGA για την "Ανεξάρτητη Κρήτη" - ΔΕΙΤΕ το βίντεο


Συνεχίζεται η προπαγάνδα των ΜΜΕ υπέρ της «ανεξάρτητης» Κρήτης.


ΔΕΙΤΕ το βίντεο.
Προσπαθούν να περάσουν υποσυνείδητα μηνύματα στους τηλεθεατές. Είναι πολλοστή φορά που βλέπουμε στην τηλεόραση κάτι περί «ανεξάρτητης» Κρήτης.



Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΔΕΙΤΕ Τι συμβαίνει όταν βλέπουμε κάποιον που μας αρέσει;


Υπάρχει κάτι πολύ χαρακτηριστικό που μας συμβαίνει όταν βλέπουμε κάποιο άτομο για το 
οποίο νιώθουμε έλξη, μια αυτόματη αντίδραση των ματιών μας που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Συγκεκριμένα, όταν βλέπουμε κάποιον που μας αρέσει οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται. Αυτό συμβαίνει επειδή το νευρικό σύστημα ελέγχει τους μυς των ιρίδων με αποτέλεσμα η αντίδραση του νευρικού συστήματος στα διαφορετικά ερεθίσματα να οδηγεί στην ακούσια διαστολή των κορών.

 
Μια άλλη συνηθισμένη αιτία που οι κόρες διαστέλλονται είναι ο ενθουσιασμός ή η σεξουαλική διέγερση. Όταν ένα πρόσωπο βλέπει κάτι ή κάποιον που βρίσκει πολύ ελκυστικό, τα μάτια του μπορούν να διασταλλούν.



Read more: http://mydarkface.co/profiles/blogs/t-7#ixzz1rTYtL0UQ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ τραγούδι του mithikou: "Πες μου αν μ' αγαπάς" - Βαγγέλης Παπαδάς

Ένα πανέμορφο τραγούδι από τον δικό μας, mithiko, Βαγγέλη. Το κομμάτι σε στίχους, μουσική και ερμηνεί του Βαγγέλη Παπαδά. Σε ακουστική έκδοση. Αφήστε τη μουσική να σας ταξιδέψει...


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ:


Στίχοι/Μουσική:Βαγγέλης Παπαδάς
Ερμηνεία:Βαγγέλης Παπαδάς

Στίχοι:

Σε κοιτάζω συνεχώς
όμως δε μπορώ αλλιώς
είσαι ο,τι είχα φανταστεί
είσαι ο,τι είχα ονειρευτεί

Κι όμως αν σ' αγαπώ δεν ξέρω αν νιώθεις το ίδιο
γι αυτό σε ρωτώ αν είμαι το άλλο σου μισό

πες μου αν μ αγαπάς
κάνε κάτι για μας
πες μου αν μ αγαπάς
η αγάπη δεν είναι για να πονάς
η αγάπη δεν είναι για να πονάς

σε κοιτάζω και θέλω
δίπλα σου να είμαι εγώ
όμως πίσω η καρδιά
μ' οδηγεί κάθε φορά

γιατί κι αν σ αγαπώ δεν ξέρω αν νιώθεις το ίδιο
γι' αυτό σε ρωτώ αν είμαι το άλλο σου μισό

Πες μου αν μ' αγαπάς
κάνε κατι για μας
πεσ μου αν μ' αγαπάς
η αγαπη δεν είναι για να πονάς
η αγάπη δεν είναι για να πονάς

Πες μου αν μ' αγαπάς...


Στίχοι/Μουσική:Βαγγέλης Παπαδάς
Ερμηνεία:Βαγγέλης Παπαδάς
Mithikos 2012©

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ας γελάσουμε...



Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Νέο τραγούδι από τους OtherView - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ @mithikos

Νέο κομμάτι από τους Otherview ήρθε για να σας κάνει να το αγαπήσετε. Ο τίτλος του κομματιού "See you again". Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς η πανέμορφη Κρυσταλλία, o Βασίλης και ο Δημήτρης μας βάζουν για τα καλά στην καλοκαιρινή σεζον. 

Ελπίζουμε να σας αρέσει.

Το κομμάτι θα παιχτεί και στον Mithikos

Ας trollάρουμε λίγο...


Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Έρχεται νέο album από τους Αδελφούς Κατσιμίχα

Στο νέο τους άλμπουμ που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες με τίτλο "Beat Poetry", ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας παρουσιάζουν μία μουσική εργασία πάνω στην ποίηση της beat γενιάς.



Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, η δουλειά αυτή μπορεί να θεωρηθεί μία μουσική ταινία μικρού μήκους. Ένα μπερδεμένο όνειρο. Ένα μουσικό παραμύθι για μεγάλους, γραμμένο με τα λόγια των beat ποιητών.


Η έκδοση συνοδεύεται από πολυσέλιδο ένθετο βιβλίο, που περιλαμβάνει εκτενές σημείωμα των αδελφών Κατσιμίχα για τη σχέση τους με την ποίηση της beat γενιάς (που ανακάλυψαν τυχαία ένα χειμωνιάτικο βράδυ του 1971, όντας φοιτητές), πληροφορίες για τη «βέβηλη» αυτή γενιά και τους βασικούς της εκπροσώπους, πολλές φωτογραφίες και φυσικά τους στίχους των ποιημάτων με επεξηγηματικά σχόλια.


Μία έκδοση, επίκαιρη όσο ποτέ!


Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τον Λύχνο. Διανομή: Μετρονόμος.


http://www.tralala.gr

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μιχελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή Debate


Πηγή. zougla.gr
«Είναι πλέον φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή κανενός Debate» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης. Αναλυτικά ο κ. Μιχελάκης σημείωσε: «Λεκτικά, μπορεί να αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία, όμως έκανε ό,τι μπορούσε για να τη δυναμιτίσει.
Συγκεκριμένα, την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο χθες το απόγευμα, όσο και σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε εσπευσμένα, δύο ανακοινώσεις, αγνοώντας ακόμα και τον ίδιο του τον λόγο και κατεδαφίζοντας όλα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί. Δεύτερον, ενώ είχε από κοινού αποφασιστεί ότι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου θα ήταν ο δημοσιογράφος που με την αντικειμενικότητα, το κύρος και την εμπειρία του, ως κοινώς αποδεκτό πρόσωπο, θα συντόνιζε την τηλεμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά έβαλε στο τραπέζι και νέο όνομα δημοσιογράφου, που όμως (πάλι από κοινού) δεν είχε προκριθεί.
Μόλις οι εκπρόσωποί Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τα χέρια για την τηλεμαχία των δύο αρχηγών, αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τα ανακατέψει όλα: ονόματα δημοσιογράφων, διαδικασίες, ακόμα και εμπαιγμό των άλλων κομμάτων, με στόχο να τα τινάξει όλα στον αέρα… Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να εξηγήσει τις θέσεις του για την στήριξή του από το λόμπι της δραχμής, την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, την ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, τις πορείες της Νεολαίας του στα Σκόπια με στόχο να τους δοθεί το όνομα «Μακεδονία», και της μόνιμης συνηγορίας του υπέρ του παρεμπορίου και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν τα κέντρα των Ελληνικών πόλεων.
Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα, να εξηγήσει μπροστά στον κ. Σαμαρά, το ακοστολόγητο υποτιθέμενο πρόγραμμά του που μας οδηγεί στη δραχμή και την απομόνωση. Κατανοούμε την αγωνία του να δικαιολογήσει τις 7 από τις 12 συνιστώσες του, που μανιωδώς επιζητούν την έξοδο από την Ευρώπη. Κατανοούμε την αγωνιά του να δικαιολογήσει τους βουλευτές του που ανοιχτά μιλούν για επιστροφή στη δραχμή, και πιο αιματηρή φορολόγηση των εισοδημάτων και των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών.
Η δημόσια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξεκάθαρα την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα του τόπου. Όπως και να χει, τα αποκαλυπτήρια της επικίνδυνης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΕΥΡΩ, των θέσεων εργασίας, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα, θα τα αποκαλύψει, με κάθε άλλο τρόπο, στον Ελληνικό λαό, η Νέα Δημοκρατία».
Eπιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε το σταυρό από το σήμα της μετά από συμφωνία δισεκατομμυρίων με τους Άραβες


Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Florentino Perez τοποθέτησε την Πέμπτη τον θεμέλιο λίθο του “Real Madrid Resort Island”, ένα αθλητικό-τουριστικό κέντρο που θα εγκαινιαστεί το 2015 στο νησί Ras Al Khaimah, ένα από τα επτά νησιά που σχηματίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η συνεργασία με τους Άραβες - οι οποίοι θα επενδύσουν πάνω από 1 δισ.ευρώ - θα φέρει τους διάσημους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ πιο κοντά στους σχεδόν 150 εκατομμύρια φάν της ομάδας στην ασιατική ήπειρο.

Ως δείγμα ευγνωμοσύνης και για να μην δημιουργήσει εντάσεις στον αραβικό κόσμο ο Florentino Perez προχώρησε σε μία ανευ προηγουμένου κίνηση. Έβγαλε από το σήμα της Ρεάλ τον σταυρό που βρισκόνταν πάνω στο στέμμα!

Όπως αναφέρει η ισπανική Marca, ο σύλλογος αφαίρεσε το μικρό σταυρό από το στέμμα στην κορυφή του λογότυπού τους στο υλικό που προωθεί το project (μπορείτε να δείτε το τροποποιημένο έμβλημα στην αρχή του βίντεο που βρίσκεται στο τέλος). Η Marca περιγράφει την αλλαγή ως ένα μέσο «για να αποφευχθεί τυχόν σύγχυση ή παρερμηνεία» σε σχέση με ένα έργο που κατασκευάζεται σε ένα μεγάλο βαθμό σε μουσουλμανική περιοχή.

Η «θυσία» δεν είναι ασήμαντη για τον μαδριλένικο σύλλογο, αφού ο σταυρός πάνω στο στέμμα υπάρχει από το 1920 όταν το επέτρεψε ο βασιλιάς Αλφόνσος ο ΧΙΙΙ.

Τα αστρονομικά ποσά όμως ''έπεισαν'' τον πρόεδρο να απαρνηθεί τα σύμβολά του.

Το αθλητικό-εμπορικό κέντρο θα αποτελείται εκτός από πολυτελή ξενοδοχεία και από εμπορικά κέντρα όπου θα πωλούνται διάσημες μάρκες και ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr