Πεθαίνω ξανά - Β. Μπουλούμπασης | mithikos.gr [Music 2012] _ Σύντομα κοντά σας

Έρχεται το νέο τραγούδι του Βασίλη Μπουλούμπαση "Πεθαίνω ξανά"...(Διαβάστε περισσότερα)

Μολύβι-γραφίδα για i-phone και i-pad ετοιμάζει η Apple;

Μέχρι τώρα η Apple απέρριπτε μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο να διαθέσει στο εμπόριο κάποια γραφίδα για τα προϊόντα της....(Διαβάστε περισσότερα)

Mithikos LIVE

mithikos.gr

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Παράταση στο 10% των πανελληνίων εξετάσεων!


Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το 10%:

Νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή των αποφοίτων Λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς νέα εξέταση

Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για την παράταση, κατά δυο έτη (2012 και 2013), της ρύθμισης εισαγωγής των αποφοίτων Λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την προηγούμενη βαθμολογία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Η ρύθμιση προβλέπει, τη δυνατότητα εισαγωγής με τη διαδικασία του 10%, για τα ακαδημαϊκά έτη 2012-2013 και 2013-2014 και αφορά, σε κάθε περίπτωση, όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄), τα δυο αμέσως προηγούμενα έτη.

Αναλυτικότερα, με τη διαδικασία του 10%, θα μπορούν να εισαχθούν στο ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 οι απόφοιτοι Λυκείου που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) των ετών 2010 ή 2011. Αντιστοίχως, για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, θα έχουν δυνατότητα να εισαχθούν με τη διαδικασία του 10% οι απόφοιτοι Λυκείου που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄), των ετών 2011 ή 2012.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ - Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών


Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Radio Mithikos ζωντανά τώρα!!

Ζωντανή εκπομπή από το ερασιτεχνικό ραδιο muthikos.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ:


Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πτώση δέντρου στο Βόλο λόγω των ισχυρών ανέμων - [φωτογραφίες]

 Στο Βόλο, στη διασταύρωση των οδών 2ας Νοεμβρίου και Βασάνη εξ' αιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν είχαμε πτώση ενός μεγάλου δέντρου, γύρω στις 8:45, το οποίο έπεσε πάνω στο δρόμο. Ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν διερχόμενα οχήματα στο ύψος της διασταύρωσης. Δυστυχώς, όμως, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του "Μ", στο δέντρο είχαν βρει καταφύγιο αρκετά πουλιά τα περισσότερα εκ των οποίων μετά την πτώση έμειναν νεκρά, παρά τις πολύτιμες προσπάθειες των περαστικών. Στο σημείο κατέφθασε έγκαιρα η Πυροσβεστική για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Τα νεκρά πουλιά φαίνονται κάτω αριστερά στο δρόμο




Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ - ΒΟΜΒΑ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ
Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο διεθνές οικονομικό Φόρουμ «Ρωσία 2012» και σχολιάζοντας την ομιλία του Μάικλ Μίλκεν, προέδρου...
του ομώνυμου Ινστιτούτου. «Στην εποχή του για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και κατέκτησε την Περσία. Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί κανέναν να κατακτήσει, όμως πέραν αυτού της στέρησαν και τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, γιατί δεν έχει εθνικό νόμισμα, της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διαθέτει δικό της κέντρο έκδοσης χρήματος (emission centre)», είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας ουσιαστικά χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο, αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο. Σ' αυτόν τον δύσκολο φαύλο κύκλο βρέθηκε η Ελλάδα». Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες, όμως το ζήτημα είναι ότι «στην Ελλάδα στέρησαν τη δυνατότητα εσωτερικής ανάπτυξης, σε κάθε περίπτωση την μείωσαν, και κάποια αποτελεσματική βοήθεια παρ’ όλα αυτά δεν προσφέρουν προς το παρόν από το εξωτερικό, δίνουν από λίγο, με έναν τρόπο παρακινώντας για τις επόμενες περικοπές».

fimotro